Brakkenstein 1 wint in de nacompetitie van Quick 1888 1

Na een bloedstollende wedstrijd mag Voetbalvereniging Brakkenstein blijven hopen op promotie naar de tweede klasse. Op sportpark De Dennen werd met 3-4 gewonnen van Quick 1888.

Brakkenstein kwam in de eerste helft op een comfortabele voorsprong. Erik en Bram waren trefzeker. De spelers konden rekenen op genoeg steun. Bij de opkomst was er veel vuurwerk en geel-zwarte rook aanwezig. Thomas Coenen kon daar van genieten. “Dat was leuk geregeld. Dat geeft zeker een extra boost en ook bij doelpunten werd er hard gejuicht.” Diezelfde Thomas knikte voor open goal de 1-3 binnen een daarmee leek de wedstrijd te zijn gespeeld. 

Quick drong aan en met succes. Het stond snel 3-3. Tot overmaat van ramp kreeg Bram een rode kaart. De scheidsrechter van dienst had zijn administratie niet goed op orde. Bram had al een keer geel gekregen, maar de scheids trok geen rood. Nadat de spelers van Quick minuten lang protesteerde bij de scheidsrechter trok de scheids toch rood. Een goal viel niet meer en dat betekende dat er verlengt moest worden. 
Snel in de verlenging kreeg Brakkenstein een penalty. Nadat de scheidsrechter eerder een overduidelijke handsbal niet zag floot hij nu, op aanwijzing van zijn assistent, wel voor een penalty. Rick schoot de bal onberispelijk binnen. Het was een zware wedstrijd erkent Thomas. “Het is was wel taai. Ik kon op een gegeven moment niet meer. Het was ook heel spannend vandaar dat we denk ik ook Quick terug lieten komen op 3-3.” In de tweede helft kreeg Brakkenstein wederom een penalty. Weer maakte Quick hands in het strafschopgebied. Ditmaal schoot Rick niet raak, maar op de paal. Quick zette nog een paar keer aan, maar het mocht niet baten. Brakkenstein gaat door en mag blijven hopen op promotie. 

Thijs Hendriks had het ongetwijfeld 120 minuten lang benauwd. De wedstrijd tegen Quick 1888 werd wel is waar gewonnen, maar makkelijk was het niet. Met twee rode kaarten, penalty’s en zeven doelpunten mag er gesprokken worden van een knotsgek duel. 
“Ik heb wel gemerkt dat als je langs de kant staat dat het duizendmaal spannender is dan dat je op het veld staat,” grapt de hoofdtrainer. “Het was een fantastische wedstrijd. Deze wedstrijd had alles, alles zat erin. Als je aan de goede kant van de streep zit kan je er van genieten.” De sfeeractie vooraf werd ook door Thijs goed ontvangen. “Super dat die gasten dat hebben geregeld. Hopelijk zijn ze er as woensdag tegen Doetinchem er ook bij. Als speler krijg je daar wel extra kracht van.” 

De trainer wil nu niet op de zaken vooruit lopen, maar gelooft wel in zijn ploeg. “Het voelt goed, de sfeer is goed en het geloof zit er. We hebben nu de eerste ronde overleeft en verder zien we wel. Dinsdag gaan we nog trainen, maar dat zal gewoon een uitlooptraining zijn want woensdag moeten we er weer staan.” 

Voor de foto’s klik op media.

Aanmelden Nieuwsbrief