De Brakkensteiner … Bart Eisenburger

De Brakkensteiner juli 2022

Naam:  Bart Eisenburger

Leeftijd: 51

Team/commissie/anders: 
“Ik ben momenteel leider van JO11-2: daar speelt mijn jongste zoon Jens in. Dat ben ik gaan doen vanaf het moment dat hij ging voetballen bij de JO9. Ik ga volgend jaar samen met Pascal Rutten de JO19 trainen. Daar speelt mijn oudste zoon Sven het volgende seizoen in. Ik vind het leuk om een keer van dynamiek te veranderen.”

Voetbalachtergrond:
“Ik ben begonnen met voetballen bij S.V. Estria in Escharen. Daar heb ik de hele jeugdopleiding doorlopen tot en met het eerste, waar ik op mijn 17e bij voetbalde. Daarna ben ik gaan studeren aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven. Een studievriend voetbalde op de Herdgang bij de amateurs van PSV en via hem kon ik daar meetrainen met het tweede amateurteam. Op de zondagen deed ik dan mee bij de wedstrijden van het eerste van Estria. Dat heb ik nog een paar jaar zo gedaan. Toen heb ik een aantal jaren niet gevoetbald en rond 1996-1997 ben ik weer begonnen bij vriendenteams in Nijmegen. Eerst bij Kolping FC voordat ze later fuseerden, toen bij de Trekvogels, en daarna bij Orion. Na die jaren werd ik gevraagd voor het eerste elftal van Kolping-Dynamo. In dat team heb ik nog een jaar of tien tot mijn 40e gevoetbald.”

Lid van rksv Brakkenstein sinds: 
“Vanaf 2010 stond ik als ouder langs de lijn bij Brakkenstein, toen Sven ging voetballen. Toen Jens ging voetballen en er waren te weinig trainers ben ik bijgesprongen, vanaf 2018.”

In het dagelijks leven…
“Ik heb altijd bij reclamebureaus gewerkt als grafisch ontwerper. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen met het bedrijf Faktor40. Wij doen o.a. rebranding projecten en maken websites, animaties, illustraties en grafisch ontwerp. Wij doen dit voor het MKB, maar vooral ook voor grotere organisaties, zoals ziekenhuizen, scholen, adviesbureaus en festivals. De afgelopen tijd ben ik o.a. druk bezig geweest met het ontwerpen van promotiemateriaal voor een sportevent: de EuroGames voor de LHBTIQ sporters die binnenkort in Nijmegen worden gehouden.” 

Mijn gezin bestaat uit…
“Belia (50), Sven (17), Lieve (14), Jens (10) en ikzelf”.  

In mijn vrije tijd…
“Het voetbal neemt één à twee trainingen en een wedstrijddag in beslag. Na het voetballen ben ik eigenlijk direct overgestapt op het wielrennen en mountainbiken. Ik fiets ieder jaar wel een paar Waalse en Vlaamse klassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Daar bestaan ook allemaal versies van voor wielertoeristen. Eén keer per twee jaar zitten wij met een vriendengroep ik het hooggebergte. Dan gaan wij naar de Pyreneeën, de Alpen of de Dolomieten. Ik fiets ongeveer 8000 kilometer per jaar.”

Waarom ben je lid van rksv Brakkenstein?
“Die vraag kwam op toen Sven ging voetballen. Dan ga je om je heen kijken en nadenken over de club waar hij naartoe gaat. Ik kende al wat mensen uit de buurt waarvan de kinderen bij Brakkenstein voetbalden. Zij zeiden dat het een gezellige volksclub is. Brakkenstein ligt voor ons bovendien dicht in de buurt. Op een gegeven moment fietsen de kinderen er alleen naartoe en dan is het fijn dat ze niet zo ver hoeven te gaan.”


Heb je familieleden rondlopen bij de vereniging?
“Dat zijn mijn twee zoons.”

Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest?
“Ik juich alle activiteiten toe. Ik waardeer de vrijwilligersavonden en natuurlijk de activiteiten van de jeugdcommissie, zoals de Willy Nicolasen bokaal en het ijstaartenmixtoernooi.”

Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn?
“De wedstrijden van mijn beide zoons.” 

Wat is jouw favoriete boek/serie/film?
“Ik lees met name sportliteratuur, zoals autobiografieën van voetballers en wielrenners, maar ook bijvoorbeeld boeken over muzikanten. De verhalen van wielrenners spreken mij meer aan dan die van voetballers, omdat deze meer heroïek en geschiedenis hebben. Ik kijk graag series op Netflix. Op de TV het journaal en de sportprogramma’s en heel af en toe een serie.”

Wie is jouw favoriete artiest?
“De Red Hot Chili Peppers vind ik fantastisch en daarnaast oude rockbands zoals Led Zeppelin en Pink Floyd. Alle 80’s muziek spreekt mij ook enorm aan, net als grunge bands uit de jaren ’90.”

Wat is jouw favoriete voetbalclub?
“Dat is Ajax.”

Wie is jouw grootste voetbalidool?
“Ik houd van wispelturige voetballers met af en toe een schandaaltje. Zij zijn soms enfant terrible, maar wisselen dat af met briljante acties en waanzinnig goed voetbal. Zoals Ziyech die bij Ajax heeft gespeeld, of de Franse oud-international David Ginola die vroeger in de Premier League speelde bij Tottenham Hotspur. Nederlandse voetballers zoals Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp en Marco van Basten spreken mij ook zeer aan.”

Wat wil je jouw clubgenoten meegeven?
“Dat ze gewoon altijd met plezier blijven voetballen. Voor de jeugdspelers die echt iets in hun mars hebben zou ik willen zeggen: probeer eruit te halen wat er in zit! Dat wil niet zeggen dat je snel naar een andere club moet verhuizen, talent komt uiteindelijk toch wel boven drijven.”

Wie wil je nomineren voor De Brakkensteiner van 2022?
“Roel Bardoel vind ik echt een kanjer: hij heeft de hele jeugdtak weer echt op poten gezet. Ook op de dagen dat zijn team niet hoeft te trainen, komt hij kijken hoe het met andere teams gaat. Roel heeft veel voetbalervaring en hij vangt nieuwe ouders die met hun kinderen bij Brakkenstein komen kijken goed op.”

Aanmelden Nieuwsbrief