De Brakkensteiner… Bregje van de Water

De Brakkensteiner van december 2023 is Bregje van de Water.

Wat doe jij in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als juridisch adviseur bij de mooie gemeente Horst aan de Maas. Ik adviseer over verschillende zaken, met name in het ruimtelijk domein. 

Mijn gezin bestaat uit?

Mijn man Sjoerd, zoon Teun (10 jaar) en dochter Marie (7 jaar).

In mijn vrije tijd doe ik?

Van alles! Ik kan niet zo heel goed stilzitten namelijk. Ik wandel graag of ga sporten in het park. Waar ik trouwens niet van hou is shoppen. Dat doe ik dus liever niet in mijn vrije tijd .

Waarom ben je lid van rksv Brakkenstein?

Ik ben lid omdat ik het team van Marie train: de JO8-2. Hiervoor heb ik een tijdje de trainingsgroep op zaterdagochtend getraind en toen Marie vorig jaar naar de JO7 ging ben ik uiteraard meegegaan. Zelf voetbal ik niet, nooit gedaan ook.

Heb je familieleden rondlopen bij de vereniging?

Jazeker, Sjoerd traint al een aantal jaar het team van Teun. Teun speelt nu in de JO11-1. En Marie in de JO8-2. Op maandagavond en zaterdagochtend zijn we dus alle vier op het voetbalveld te vinden.

Welke activiteiten van/binnen de club waardeer je het meest?

Het leukste vind ik de activiteiten die voor de kinderen worden georganiseerd. Omdat er nog maar weinig mensen waren voor deze organisatie, heb ik me aangemeld hierbij te helpen. Sinterklaas heeft net een geslaagd bezoek gebracht aan de jongste kinderen en het kerstballentoernooi is alweer in zicht! Wat trouwens ook heel leuk is voor de kleinere kinderen is pupil van de week zijn.

Daarnaast weet ik uit betrouwbare bron dat de pubquiz vorig jaar heel leuk was! We hebben al een team klaar staan om ons in te schrijven voor de editie van dit jaar.

Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein sta je langs de lijn?

Altijd bij de JO8-2 en als het speelschema het toelaat probeer ik ook (een deel van) de JO11-1 te kijken.

Wat is je favoriete boek/serie/film?

Films kijk ik eigenlijk nooit, daar heb ik het geduld niet voor denk ik. Ook heb ik geen favoriete serie, wel vind ik het leuk om programma’s als ‘Even tot hier’ te kijken. Ook hou ik erg van lezen. Een favoriet boek heb ik niet, op mijn nachtkastje liggen nu ‘Vrij uitzicht’ en ‘Het dossier’ van Anya Niewierra en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ van Splinter Chabot.

Wie is je favoriete artiest?

De leukste muziek vind ik muziek waar je een mooie herinnering aan hebt. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Rowwen Hèze, die heb ik al vaker live gezien en dat is elke keer weer een feestje. Maar ook als Bruce Springsteen op de radio is in de auto zet ik ‘m harder. Wat was dat een gaaf concert in 2013 in de regen in het Goffertpark, en natuurlijk ben ik er volgend jaar ook weer bij! Of ‘de Engelbewaarder’. Niet perse een mooi liedje vind ik, maar het doet me denken aan de Vierdaagse die ik afgelopen jaar heb gelopen. Hoe leuk was dat, en met in elk dorp dit liedje, haha!

Wat is je favoriete voetbalclub?

Als ik uit het raam van ons huis kijk zie ik de lichtmasten van het Goffertstadion. Dus laat ik dan toch maar NEC zeggen……

Wie is je grootste voetbalidool?

Lieke Martens. 

Wat wil je je clubgenoten meegeven?

Blijf vooral lekker samen voetballen!

Aanmelden Nieuwsbrief