Elf voor elf… Brakkenstein 3

Elf voor elf…

Elke maand beantwoordt een elftal van rksv Brakkenstein elf vragen over het team. Klaas (28) en Thom (28) van het derde delen deze editie de ins and outs.

 1. Waar zijn jullie als team goed in?

“Wij doen veel voor de club, zoals met de bardiensten. Toen wij acht jaar geleden bij Brakkenstein begonnen met voetballen, waren wij heel goed in de derde helft en maakten wij het laat, omdat iedereen nog studeerde. Inmiddels werkt iedereen, waardoor dat niet meer zo makkelijk gaat. Wij doen ook veel dingen samen, zoals bowlen, een pokeravond en bordspellen. Qua voetbal zijn wij meer verdedigend dan aanvallend ingesteld. De verdediging is best wel solide en wij hebben een goede keeper.”

 1. Wat zou er verbeterd kunnen worden?

“Vaker scoren moet zeker verbeterd worden, want wij scoren zeer zelden. Er is weinig creatie aan de voorkant en het is een beetje statisch. Het komt erop neer dat te weinig mensen een doelpunt kunnen maken. Meer tactiek en meer lijn in het spel zouden ons voetbal verder verbeteren. Na het voetbal mag derde helft wat ons betreft langer duren. Bijvoorbeeld samen de stad in gaan om eerst ergens wat te gaan eten.”

 1. Hoe vieren jullie een doelpunt?

“Wij hebben niet echt een vaste juich of zo. Eén van de spelers maakt altijd een koprol en hij staat dan wel een beetje voor paal. Daarnaast natuurlijk onze groepsknuffel!”

 1. Wie scoort de meeste doelpunten?

“Timo, heeft de meeste goals gemaakt, dat waren er dit seizoen vier. Timo is als middenvelder alleenheerser, als hij scoort is het met een kopbal. Hij is de enige bij ons die hard ‘door de keeper heen’ kan koppen. Eén iemand uit ons team heeft in acht jaar overigens nog nooit gescoord, dat is Tom Buis. Hij is rechtsback en hij komt niet vaak in de positie om te scoren. Hij raakt in paniek als hij bij de goal in de buurt komt en hij kan het conditioneel niet meer aan.”

 1. Door wie houden jullie de nul?

“Door de solide verdediging. Tom Buis die schopt iedere aanvaller naar de grasmat. Thijs speelt te korte terugspeelballen naar keeper, Roel, die dan aan zijn lot wordt overgelaten en het moet oplossen, waarna hij begint te schelden.”

 1. Wie binnen jullie team moet speler van het jaar worden?

“Wij hebben als team allemaal wel redelijk hetzelfde niveau, met echte teamspelers. Wij stellen elkaar in staat om goed te kunnen voetballen, door ruimtes te creëren en assists te geven. Wij zijn ook heel fanatiek en wij maken veel meters, waarbij er altijd een stapje extra voor de ander wordt gemaakt.”

 1. Wat was jullie meest memorabele wedstrijd?

“In de beker moesten we tegen MASV uit Arnhem voetballen. De wedstrijd zou eigenlijk tegen het team van Nicky Hofs en Tim Cornelisse, een paar oud-profs, worden gespeeld, maar dat ging niet door. Er werd in plaats van hen een ander team gestuurd: de onder 23. Zij voetbalden op een hoog niveau. Wij stonden in eerste instantie met 4-1 achter, toen werd het 4-4 en uiteindelijk hebben wij verloren op de penalty’s. Pieter uit ons team heeft daar nog steeds nachtmerries van.”

 1. Wat is de fijnste tegenstander om tegen te voetballen en waarom?

“In het algemeen een sportief team. Als het gelijk opgaat, dan zijn het de leukste wedstrijden. Ze moeten het voetballen niet te serieus nemen. Juliana uit Malden was leuk, daar kennen we wat spelers van en wij hebben er meerdere seizoenen tegen gevoetbald.”

 1. Wat is jullie favoriete trainingsonderdeel?

“Partijtje met als reden dat wij geen andere oefeningen doen. Dat hoort een beetje bij de kelderklasse. Het team wordt bij partijtje verdeeld in twee groepen, gedurende een anderhalf uur durende training. Gemiddeld is er tien man bij training aanwezig, maar we doen ook vaak met andere teams samen partijtje. De verliezer moet alles in het veld opruimen.”

 1. Wat vinden jullie de leukste activiteiten binnen rksv Brakkenstein?

“De feestcommissie heeft veel leuke dingen georganiseerd, zoals het Oktoberfest met biertafels, halve liters bier drinken en Schlagerliedjes zingen, zoals Kartoffelsalat. We zijn eigenlijk altijd wel in voor de Pub quiz. De donderdagavond mag wel weer vollopen, daar kwamen vroeger veel meer mensen op af. Als er meer mensen blijven hangen, dan is dat goed voor de club.”

 1. Wij worden dit jaar wel/niet kampioen, omdat…

“Wij voetballen met een aantal man van ons team in de zaal met Brakkenstein 6. Daar dreigen wij dit seizoen kampioen te worden. Op het veld worden wij dat niet, omdat wij te ver achterstaan. Alleen als wij de ranglijst omdraaien, dan worden wij kampioen.”

Aanmelden Nieuwsbrief