Elf voor elf… Dames 1

Elf voor elf…

Elke maand beantwoordt een elftal van rksv Brakkenstein elf vragen over het team. Romana (30),  Minthe (27) en Janneke (39) delen deze editie de ins and outs van Dames 1.

 1. Waar zijn jullie als team goed in?

“Wij zijn enthousiast en positief naar elkaar toe en wij geven niet op. Omdat wij positief blijven, is het makkelijker om tijdens een wedstrijd door te gaan bij verlies. Elkaar ergens op aanspreken kan gewoon, dan gaat de knop om en dan gaan wij ervoor.” Lachend: “Wij zijn ook goed in escalatieavondjes bij onze sponsor café De Muts.”

 1. Wat zou er verbeterd kunnen worden?

“Ons scorend vermogen kan verbeterd worden. Dat geldt ook voor het eerder beginnen met de trainingen: vaak zitten wij eerst nog tien minuten te kletsen in de kleedkamer. Onze nieuwe coach Ruben is echt een verbetering. Opstelling en trainingen doen we nog zelf, maar tijdens een wedstrijd is het heel prettig om iemand aan de lijn te hebben staan die het overzicht heeft.”

 1. Hoe vieren jullie een doelpunt?

“Als een springend en rennend groepje. Omdat we niet zo vaak scoren, zijn wij blij met ieder doelpunt!”

 1. Wie scoren de meeste doelpunten?

“Marte, onze centrale middenvelder, en Mel, onze spits, scoren de meeste doelpunten. Marte maakt de meeste doelpunten met vrije trappen, Mel schiet ze erin vanuit de aanvallende actie.”

 1. Door wie houden jullie de nul?

“Vooral door de verdediging. Janneke is een goede verdediger. Zij weet altijd precies waar zij moet staan, op basis van haar speelervaring. Zij zorgt voor een goede rugdekking en voorkomt dat lange ballen worden teruggegeven. Janneke haalt meestal de passes tussendoor eruit, of zij zet een blok. Minthe is erg snel en met slidings wordt de tegenstander weggehouden. Er is geen vaste keeper: wij wisselen af wie er in de goal staat.”

 1. Wie binnen jullie team moet speler van het jaar worden?

Lachend: “Je kunt elke wedstrijd stemmen op een player of the match, maar dat wordt bijna nooit gedaan.” “Lotte, onze middenvelder, is erg fanatiek en veelzijdig. Zij kan goed koppen, maar ook op het middenveld veel ballen veroveren en wegleggen. Lotte kan ook goed scoren. Wanneer het inzakt in de verdediging, dan komt zij sterk naar voren.”

 1. Wat was jullie meest memorabele wedstrijd?

“Dat was de wedstrijd tegen de Trekvogels. Die was heel spannend omdat het scoreverloop gelijk opging. Op het eind van de eerste helft stonden we onder druk. Toen hadden we in de rust besloten om wat meer in te zakken, zodat zij niet goed konden opbouwen en dan lange ballen gingen geven. Die konden wij heel makkelijk opvangen, zodat zij onder druk kwamen te staan. Zo konden wij er gelijkspel uitslepen.”

 1. Wat is de fijnste tegenstander om tegen te voetballen en waarom?

“Dat zijn de Dames 2 van Brakkenstein. Het is een soort van derby binnen onze club. De wedstrijden zijn altijd erg spannend, omdat beide teams graag willen winnen. Er wordt sportief gevoetbald en er komt veel publiek op af.”

 1. Wat is jullie favoriete trainingsonderdeel?

“Dat is partijtje, daar sluiten we de training vaak mee af. We doen ook vaak paasoefeningen, het positiespel met verschillende varianten erin, kleine en grote goals, dat soort dingen.”

 1. Wat vinden jullie de leukste activiteiten binnen rksv Brakkenstein?

“De leukste activiteit bij rksv brakkenstein is de pubquiz en de donderdagavond in de kantine. Als team doen we daarnaast zelf ook allerlei activiteiten zoals een teamweekend, barbecue of pubquiz bij een van onze sponsoren de Muts of BUUR.”

 1. Wij worden dit jaar wel/niet kampioen, omdat…

“Wij worden dit seizoen geen kampioen, vanwege een gebrek aan scorend vermogen. Vanwege onze positiviteit en omdenken is het absoluut geen verloren seizoen. Het is een voorbereidend seizoen, zodat wij in de toekomst kampioen worden!”

Het team Dames 1 is op zoek naar nieuwe speelsters (het liefst een spits / keeper). Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van dit gezellige team? Neem dan contact op via info@rksvbrakkenstein.nl

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief