Elf voor elf… JO12-1

Elf voor elf…

Elke maand beantwoordt een elftal van rksv Brakkenstein elf vragen over het team. Mink (11) en Gijs (11) van JO12-1 delen deze editie de ins and outs.

 1. Waar zijn jullie als team goed in?

“Toen wij vroeger bij wedstrijden achterstonden, voetbalden wij niet goed door. Nu proberen wij er ook dan iets van te maken, door te proberen om ten minste een gelijkspel eruit te halen, zodat je met een goed gevoel naar huis gaat, in plaats van met een verslagen gevoel. Wij geven minder snel op. Elkaar positief coachen gaat ook heel goed. Als iemand een eigen goal maakt, dan zeggen wij niet dat hij het slecht heeft gedaan. Wij zeggen juist dat zelfs de beste verdedigers ook wel eens een eigen goal maken!”

 1. Wat zou er verbeterd kunnen worden?

“Goals maken, wij hebben wel de kansen, maar wij maken het niet goed genoeg af. Er kan veel meer worden gescoord! Sommige spelers uit ons team gaan heel goed in de aanval, dan proberen ze iemand uit te spelen. Als dat niet lukt, denken ze: ik heb de bal verloren, ik blijf nog even staan. Dan hadden ze meer naar achteren moeten gaan om te helpen verdedigen, om tegengoals te vermijden.”

 1. Hoe vieren jullie een doelpunt?

“Wij zeggen tegen elkaar dat wij het goed hebben gedaan en dat het een goed doelpunt was. Daarna krijgt iedereen een high five.”

 1. Wie scoort de meeste doelpunten?

“Jonas scoort de meeste doelpunten. Hij schiet onder de keeper of boven de keeper door, dat maakt niet uit, als hij maar hard schiet. Hij heeft een harde pegel.” Gijs vertelt: “Mink scoort ook heel goed, heel soms met een kopbal, meestal met rechts in de hoeken van de goal. Soms harde ballen, vaak geplaatst.”

 1. Door wie houden jullie de nul?

“Caz is een goede verdediger. Hij is niet bang, hij is bovendien heel sterk in duels omdat hij heel makkelijk iemand een schouderduw kan geven en dan de bal afpakt. Caz kan heel goed dribbelen en hij is balvast. Hij kan drie tot vier man uitspelen, hij is snel en hij kan goed passen.”

Spelers van JO12-1 samen met spelers van een van onze andere jeugdteams.

 1. Wie binnen jullie team moet speler van het jaar worden?

“Er is niet iemand die er echt in uitblinkt, waarvan je denkt: die kan voor NEC gescout worden. Wij zijn als team goed in verdedigen, het middenveld en de aanval. Wij staan in het veld goed opgesteld. Teun is een hele goede verdediger, hij blijft rustig onder druk. Hij dribbelt vaak, en net als je denkt hij gaat de bal verliezen, dan passt hij de bal en dan hebben wij weer een soort van aanval.”

 1. Wat was jullie meest memorabele wedstrijd?

“Dat was december vorig jaar tegen Achilles, op de dag waarop Nederland tegen de VS speelde tijdens het WK. Achilles was de nummer één en zij hadden tot op dat moment iedereen met veel doelpunten verslagen. Wij hadden niet verwacht dat wij die dag met 2-1 zouden winnen.”

 1. Wat is de fijnste tegenstander om tegen te voetballen en waarom?

“Dat is Achilles, want het zijn altijd leuke en spannende wedstrijden. Of we staan heel lang met 1-0 voor en dan wordt het weer gelijkspel. Of zij staan met 1-0 voor en dan winnen wij uiteindelijk. Het maakt nooit zoveel uit of we winnen, verliezen of gelijkspelen, omdat het gewoon leuke wedstrijden zijn om te spelen en omdat het zo spannend is. De teams zijn aan elkaar gewaagd en zijn op alle vlakken bijna even goed, dus dat zijn spannende en leuke wedstrijden om te spelen.”

 1. Wat is jullie favoriete trainingsonderdeel?

“Dat is afwerken, dan kun je met al je kracht de bal vol in het net rammen. Dat geeft een heel lekker gevoel omdat je dan weet dat je goed bezig bent. Ook penalty’s schieten is leuk, omdat je onder druk de bal in het net moet proberen te krijgen.”

 1. Wat vinden jullie de leukste activiteiten binnen rksv Brakkenstein?

“Het kerstballentoernooi: op de dag na kerst worden teams van verschillende leeftijden met elkaar gemixt. Die teams krijgen allemaal een naam en dan ga je in een poule tegen elkaar spelen. En als je wint, dan krijg je een medaille.”

 1. Wij worden dit jaar wel/niet kampioen, omdat…

“Wij staan nu tweede. De nummer één is heel goed, zij winnen eigenlijk altijd. Wij staan met twee punten achter en wij hebben alles gewonnen behalve één keer gelijkspel. De nummer één heeft alles gewonnen. Als wij van hen winnen, dan worden wij kampioen. Dat zou ons een enorme boost aan zelfvertrouwen geven.”

 

Aanmelden Nieuwsbrief