Elf voor elf… JO19-2

Elf voor elf…

Elke maand beantwoordt een elftal van rksv Brakkenstein elf vragen over het team. Bart en Micha van JO19-2 delen deze editie de ins and outs van JO19-2.

 1. Waar zijn jullie als team goed in?

“Wij zijn een gezellig team en wij willen graag winnen. Iedereen krijgt evenveel credits en tijdens de wedstrijd wordt er samen voor de winst gestreden. Als we achter staan, willen wij terugkomen in de wedstrijd en ervoor gaan.”

 1. Wat zou er verbeterd kunnen worden?

“Er moet aan het conditionele gedeelte worden gewerkt. Sommige spelers houden het conditioneel niet bij, die zijn na veertig minuten al helemaal kapot. Ook zijn er spelers die het spel beter moeten leren begrijpen: het bewegen zonder bal is heel belangrijk. Als één iemand de bal heeft, dan moeten er twee afspeelmogelijkheden zijn, maar dat gebeurt niet altijd. Dan lopen ze een beetje te dromen.”

 1. Hoe vieren jullie een doelpunt?

“Er wordt gejuicht door het team en iedereen komt een high five halen. Je merkt dat wij er allemaal heel blij mee zijn, het belangrijkste is dat de bal erin zit.”

 1. Wie scoort de meeste doelpunten?

“Benthe is dit seizoen de topscoorder. Hij is spits en we noemen hem ook wel als grap Brian Brobbey, die bij Ajax speelt. Brian is een grappige voetballer, door zijn uitstraling. Het is een beetje als grap begonnen. Benthe lijkt totaal niet op Brian, maar dat maakt het juist leuk!”

 1. Door wie houden jullie de nul?

“De ene keer maakt de verdediger een sliding, de andere keer heeft de keeper een redding. Zij zijn  gelijk aan elkaar. Jannyck, Berend, Sander en Melle zijn de vaste verdedigers. Lars is de keeper.”

 1. Wie binnen jullie team moet speler van het jaar worden?

“Wij hebben er twee: Gijs en Sander. Gijs speelt mid-mid. Hij is balvast, hij maakt geen onnodige overtredingen en hij is sportief. Sander staat rechtsback. Hij blinkt uit in slidings en hij is kopsterk. Hij scoort vaak met kopballen. Na iedere wedstrijd wordt één van onze spelers in het zonnetje gezet met een man-of-the-matchbeker,  met daarin een zakje chips of snoep. Onze trainers beslissen wie er het beste heeft gevoetbald en wie hem krijgt.”

 1. Wat was jullie meest memorabele wedstrijd?

“Dat was de wedstrijd tegen BVC ’12, de Beekse Voetbal Club. Het was een overwinning met 5-1. Niemand liep er echt achteraan en wij vochten er goed voor, door elkaar goed te helpen en niet te denken: o hij lost het wel op. Wij hebben goed samengewerkt die wedstrijd.”

 1. Wat is de fijnste tegenstander om tegen te voetballen en waarom?

“De wedstrijden tegen DVSG uit Groesbeek zijn spannend, wij zijn aan hen gewaagd. Aan allebei de kanten kan er altijd wel een goal vallen. Als het ene team scoort, dan scoort het andere team weer en zo gaat het steeds verder.  Als het gaat om de wedstrijden, dan presteren wij beter bij de uitwedstrijden dan de thuiswedstrijden.”

 1. Wat is jullie favoriete trainingsonderdeel?

“Dat is partijtje, want je kunt dan tegen elkaar alles geven. Iedereen kan altijd wel scoren en dat is leuk. De teams zijn altijd wel een beetje gemixt, waardoor je steeds tegen andere spelers speelt. Het is een goede voorbereiding op de wedstrijd zonder consequenties.”

 1. Wat vinden jullie de leukste activiteiten binnen rksv Brakkenstein?

“Wij vinden het toernooi met de B-tjes, A-tjes en C-tjes het leukst, maar dat is inmiddels alweer een tijd geleden.”

 1. Wij worden dit jaar wel/niet kampioen, omdat…

“Wij hebben nu al meer punten behaald dan vorig seizoen en wij denken dat wij hoger eindigen. Kampioen worden is nu nog te hoog gegrepen, maar wij gaan in ieder geval ons best ervoor doen door alles te geven. Elke wedstrijd zien we weer als een frisse, nieuwe start.”

Aanmelden Nieuwsbrief