In de spotlights: Fred Heijmink

In de spotlights: Fred Heijmink

In de interviewreeks met sponsoren staat de 54-jarige Fred Heijmink van Automobielbedrijf Eef Heijmink in de spotlights. Automobielbedrijf Eef Heijmink is een garage, aan de Van Peltlaan 10.  

Hoe is Automobielbedrijf Eef Heijmink ontstaan?

“Mijn vader is vroeger achter het huis begonnen met ‘eendjes’: de Deux Chevaux-tjes, waar toen veel personeel van het Radboud ziekenhuis in rondreed. Dat breidde zich sinds 1969 uit en wij zijn nu met zijn vijven: mijn broer John, ik en drie monteurs.” Lachend: “Wij woonden bij de garage en wij liepen als kind tussen de ‘eendjes’ door. Het was net een kinderboerderij! Wij waren in onze jeugd altijd bezig bij de garage, zoals op de zaterdagen en in de zomervakantie, en zo zijn wij erin gerold. Toen ik klein was zei ik tegen mijn broer: maak jij de auto’s maar, dan zal ik ze wel verkopen.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

“Het klantcontact vind ik het leukste. Wij hebben op een losse manier contact met de mensen. Het is mooi om te zien dat mensen je vertrouwen en dat nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame naar ons worden doorverwezen.”

Hoe ziet een werkdag er bij jullie uit?

“Wij gaan om acht uur open. Dan ontvangen wij klanten en de monteurs worden aan het werk gezet. Wij zijn de hele dag bezig om de monteurs door te kunnen laten werken, met de onderdelenvoorziening. Daarnaast het maken van telefonische afspraken en het overleg met klanten over extra onkosten.”

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jullie bedrijf?

“Wij zijn tevreden met wat wij doen, wat wij hebben en hoe het nu gaat. De belangrijkste ontwikkeling is dat er zonnepanelen op het dak van de garage zijn gelegd. Wij hebben ook net nieuwe emissieapparatuur voor de werkplaats gekocht. Deze apparatuur wordt gebruikt bij de APK om de uitstoot van uitlaatgassen te meten.”

Ik zie dat er eerder een toneelstuk in de garage is uitgevoerd. Kun je daar wat meer over vertellen?

“De regisseur van de Lindenberg woont aan de Van Peltlaan en ik heb hem gevraagd: waarom doe je het niet gewoon hier? Ze hebben tribunes in de garage gebouwd en een toneelstuk over een familie met een autobedrijf uitgevoerd. Wij hebben toen het hele weekend optredens gehad.”

Wat is jullie link met rksv Brakkenstein?

“Ruim 20 jaar geleden ben ik hier binnengerold, toen mijn zoons bij Brakkenstein gingen voetballen. Joep voetbalde daar vanaf zijn zevende, Sjoerd zat vanaf zijn zesde bij de F-jes.  Als je ziet hoeveel lol de kinderen daar beleefden aan het voetballen, dat was geweldig. Ik ging op de donderdagen regelmatig naar de clubavonden en ik heb via Brakkenstein heel veel mensen leren kennen. Mijn zoons voetballen daar nog steeds in het elftal van het negende. Dat is een vriendenteam. Vroegere teamgenoten van mijn oudste zoon komen nu bij mij langs om hun auto te laten maken, net als veel andere leden van Brakkenstein.”

Hoe lang zijn jullie sponsor van rksv Brakkenstein en hoe is dit ontstaan?

“Wij zijn ongeveer 15 jaar sponsor van Brakkenstein en het is leuk om zo iets voor de club terug te doen.”

Heb je zelf gevoetbald?

“Nee, ik heb niet zelf gevoetbald.”

Doe je aan andere sporten?

“Ik doe aan motorrijden in Nederland, maar ook in Duitsland en België.”

Waarom zijn jullie de garage voor leden van rksv Brakkenstein?

“Wij zijn een betrouwbaar autobedrijf om de hoek en wij zitten op loopafstand van Brakkenstein. Mensen kunnen gebruik maken van een leenfiets. De prijzen zijn bij ons een stuk lager dan bij de dealer en automobielbedrijf Eef Heijmink is lid van de BOVAG. Klanten krijgen bij ons garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Aanmelden Nieuwsbrief