In de spotlights: Gaico Willemsen

In de interviewreeks met sponsoren staat Gaico Willemsen van Willemsen Verzekeringen in de spotlights. Willemsen Verzekeringen is een regionaal werkend assurantiekantoor voor particulieren en bedrijven, aan de Daalseweg 236.   

Hoe is Willemsen Verzekeringen ontstaan?

“We zijn in Brakkenstein begonnen. Destijds heette ons bedrijf Smits & Willemsen assurantiën en later werd het Willemsen Verzekeringen. Het bedrijf bestaat nu 35 jaar, mijn ex-compagnon is 6 jaar geleden met pensioen gegaan en ik heb zijn aandeel overgenomen.”

Jullie zijn recent verhuisd van de Oude Molenweg naar het nieuwe pand aan de Daalseweg 236, kun je daar wat meer over vertellen?

“We zijn na een overname uit ons jasje gegroeid en mijn dochter werkt inmiddels ook in de zaak. Nu zitten we centraler en meer richting het centrum. We snijden hier een nieuwe markt aan. Het is een leuke, grote wijk die bruist.”

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

“Ik vind mijn vak heel erg leuk. Dit is echt een ‘people business’. Ik werk graag met mensen, maar ook de adviserende rol en de schaderegeling bevallen mij goed. Het ondernemerschap heeft mij altijd al getrokken, mijn neef had een eigen bedrijf en dat inspireerde me. Via mijn zwager rolde ik bij toeval in het verzekeringsvak, samen met hem was ik vier jaar eigenaar van café De Muts, waar ik regelmatig achter de bar stond.”

Hoe ziet een werkdag er bij jullie uit?

“Het werk is erg afwisselend. Wij bemiddelen in o.a. verzekeringen, hier op kantoor of op locatie. Daarbij wordt er gekeken wat de grootste risico’s zijn en welke preventiemaatregelen er kunnen worden getroffen. Centraal staan de verzekeringsbehoeften, waar een passend product bij wordt gezocht. Wij zijn volledig onafhankelijk en de nazorg is voor ons erg belangrijk. Klanten bellen mij, of zij benaderen mij via de e-mail of social media. We werken samen met businesspartners, zodat wij de eindklant optimaal kunnen bedienen. Er is hier een shop-in-shopconstructie ontstaan, waarbij wij heel veel verschillende disciplines kunnen aanbieden.”

Wat is jullie link met rksv Brakkenstein?

“Zowel mijn zoon als ikzelf hebben bij Brakkenstein gevoetbald. Ik ben trainer, leider en bestuurslid bij de club geweest en natuurlijk supporter van het eerste. Ik heb vaak meegetraind met de senioren op de donderdagavond. Als hoofdsponsor blijf ik betrokken bij de club en veel klanten van mij zijn lid.”

Hoe lang zijn jullie sponsor van rksv Brakkenstein en hoe is dit ontstaan?

“Ik sponsor onze club vanaf het eerste uur. Zo lang als ik ondernemer ben, ruim 30 jaar nu, sponsor ik Brakkenstein. Ik wil iets voor de wijk, waar ik woon en 25 jaar met ons kantoor heb gezeten, terugdoen.”

 Kun je meer vertellen over jouw eerdere rollen binnen onze club?

“Ik heb een aantal jaren in het bestuur gezeten, bij de commissie financiën. Van daaruit ben ik de sponsorcommissie begonnen. Ik heb toen sponsorpakketten gemaakt en bevriende ondernemers benaderd met de vraag of zij sponsor wilden worden. Ook hebben wij destijds het pupillenstadion gerealiseerd middels o.a. een geweldig leuke actie door de jeugd met het zgn. ‘varkentjes wassen’. Dit hield in dat kinderen bij particulieren thuis rondgingen met boekjes, waarin spaarvarkentjes stonden afgebeeld. Door te krassen kwam er een bedrag tevoorschijn, dat werd gedoneerd voor het pupillenstadion.”

Sponsor je andere voetbal gerelateerde activiteiten naast rksv Brakkenstein?

“Ik deel een loge met een aantal ondernemers bij NEC en ben lid van de OSRN businessclub, van daaruit sponsoren wij NEC. Ik ben ook sponsor van vv Trekvogels en andere sportverenigingen.”

Je gaf net aan zelf ook actief te hebben gevoetbald. Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?”

“Ik heb alle jeugdselectieteams doorlopen, o.a. bij NEC tot en met de A1. Daarna ben ik in de zaal gaan voetballen bij Brakkenstein. Over de club gesproken; je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het pupillenveld van Brakkenstein stond vroeger bekend als de Sahara. Het was daar zo droog en dor dat er absoluut geen gras op groeide. Als je daar voetbalde, wat ik zelf ook veel heb gedaan, dan werd het één grote stofwolk.”

Waarom zijn jullie de financieel adviseur voor leden van rksv Brakkenstein?

“Omdat ik al jaren bij Brakkenstein in verschillende hoedanigheden rondloop, kennen mensen mij persoonlijk binnen de club. Dan vind ik het heel leuk als ze me vragen om de verzekeringen voor hen te regelen. De mensen kennen me en dat praat een stuk makkelijker. Onze benadering is persoonlijk. Wij staan tussen de relatie en de verzekeraar in en wij ontzorgen onze de mensen volledig. Wij hebben een winkelfunctie, bij ons kun je gewoon binnenlopen.”

Aanmelden Nieuwsbrief