In de spotlights: Jeroen Spithoven

In de interviewreeks met sponsoren staat dit keer Jeroen Spithoven van AV-Install in de spotlights, gelegen te Cuijk aan de Weldaad 7C. AV-Install is gespecialiseerd in het adviseren en installeren van zowel kleine als grote audiovisuele projecten.

Hoe is AV-Install ontstaan?

“Voorafgaand aan de oprichting van AV-Install was ik in dienst bij de webshop Fritz-Events, die gespecialiseerd is in de verkoop van producten voor de semiprofessionele licht- en geluidswereld. Daar zagen we een toenemende vraag naar installatiewerkzaamheden, wat in 2019 tot de oprichting van AV-Install heeft geleid. Dit bedrijf run ik samen met mijn compagnon Fréderic (Fritz) Abrahams. AV-install richt zich op advisering en installatie van licht-, beeld- en geluidsprojecten in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan een geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek in een restaurant of het compleet adviseren en inrichten van een audiovisuele oplossing voor een sportschool. Wij richten momenteel veel techlabs op scholen in, met name voor het praktijkonderwijs. Techlabs zijn moderne technieklokalen. Er worden daar bijvoorbeeld lampen geplaatst die op afstand bedienbaar zijn met verschillende kleuren en in sommige gevallen bediend worden door beweging. Wij plaatsen daarnaast achtergrondmuziek binnen bedrijfshallen en kantoren, zodat er radio te horen is en in sommige gevallen een pauzesignalering in fabriekshallen. Het ene moment zijn het plafond-inbouwluidsprekers, het andere moment opbouwluidsprekers of hangende luidsprekers. Ieder gebied heeft zijn eigen oplossingsbehoefte. Voor ieder pand en voor iedere ruimte is er weer een andere oplossing.”

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

“Het dagelijks bezig zijn met licht en geluid, waarbij de klant een passende oplossing wordt geboden. Ieder project is een uitdaging op zich. Je moet kijken naar de afmetingen van ruimtes, in sommige gevallen heb je te maken met budgettaire uitdagingen, tijdsuitdagingen en praktische uitdagingen. De tijdsdruk valt over het algemeen mee, al zit je soms wel met de opening van een restaurant of een café. In sommige gevallen moet een lokaal op een school op een bepaalde tijd weer open zijn, maar dat zijn over het algemeen geplande zaken.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Dat is heel wisselend. De ene dag stappen we in een bus met een hoop apparatuur erin en dan zijn we de hele dag op locatie producten in het dak aan het schroeven en aan het ophangen. Het andere moment zijn we bezig met de administratie en de inkoop. Daarnaast werkzaamheden zoals het voorbereiden en het maken van offertes. Wij maken een begroting op basis van foto´s, in andere gevallen gaan we eerst op locatie kijken. Ons werk is heel divers en wij werken door heel Nederland. Van bovenin Friesland, zoals een aantal locaties in Leeuwarden en Drachten, tot in Amsterdam, Terneuzen, Utrecht en Schagen.”

Wat is jouw link met rksv Brakkenstein en hoe ben jij sponsor geworden?

“Ik heb zelf niet direct iets met voetbal of met sport. Ik ken Wilfred (de voorzitter, red.) via mijn ouders en hij heeft mij gevraagd of ik sponsor wilden worden. Mijn ouders kennen Wilfred vanuit het carnaval in Nijmegen. Ik vind het leuk om op deze manier bij te dragen aan iets regionaals, dit is het tweede seizoen dat ik sponsor ben.”

Heb je in het verleden zelf gevoetbald? (of doe je aan andere sporten)?
“Vroeger heb ik tafeltennis gespeeld tot ik ging werken in de evenementenbranche, wat zogezegd dag en nacht werken was, waardoor een teamsport niet meer paste. Toen ben ik gestopt met sporten. Op dit moment haal ik mijn beweging puur uit mijn werk.”

Waarom zijn jullie het installatiebedrijf voor leden van rksv Brakkenstein?
“Omdat wij met de klant meedenken en een passende totaaloplossing bieden, waarbij het eindresultaat centraal staat. Een groot voordeel is dat wij vrijwel alle merken kunnen leveren die er binnen de licht- en geluidsbranche bestaan. Wij denken bij onze gespecificeerde offertes na over een complete invulling van de werkzaamheden en wij geven een eerlijk advies, omdat wij veel belang hechten aan tevreden klanten. Wij zijn betrokken bij de club. Momenteel plaatsen wij een geluidsinstallatie in het clubhuis en wij zijn dankbaar dat wij als sponsor de kans hebben gekregen om deze werkzaamheden voor de vereniging te mogen uitvoeren.”

Aanmelden Nieuwsbrief