In de spotlights: Michel Kok

In de spotlights: Michel Kok

In de interviewreeks met sponsoren staat dit keer Michel Kok (56) van ICT&CO in de spotlights. Zijn bedrijf is gelegen in Wijchen te Bijsterhuizen 3133. Vanwege een verdubbeling van het personeelsbestand, wat heeft geleid tot een ruimtetekort in de huidige vestiging, verhuist ICT&CO met ingang van 1 juni 2023 naar Nijmegen, op een locatie aan de Wijchenseweg 132. ICT&CO verleent diensten in de breedte voor bedrijven, zoals het leggen van internetverbindingen, maar ook het aanleggen van ICT-infrastructuren in organisaties. Denk daarbij aan draadloze netwerken, firewalls en routers. Daarnaast levert ICT&CO online werkplekken en telefonieoplossingen.

Hoe is ICT&CO ontstaan?

“Wij zijn in 2017 met het bedrijf gestart, toen nog onder een andere naam. ICT&CO is in 2022 gelanceerd. Wij hebben vorig jaar bewust voor een andere bedrijfsnaam gekozen, omdat deze de lading van ons werk beter dekt. Oorspronkelijk bestond ons bedrijf uit drie man, inmiddels hebben wij dertien vaste medewerkers. Daarnaast is er een flexibele schil van partners, zzp’ers en bedrijven die ons ondersteunen. Wij werken alleen voor mkb-bedrijven, zoals het klein en het groot mkb. Onder onze klanten bevinden zich grote logistiek dienstverleners zoals Jan de Rijk Logistics en De Klok Logistics, maar ook bijvoorbeeld een jeugdzorginstelling en een groot productiebedrijf. Onze ambitie is om een regionale topspeler te worden.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Mijn dag is heel divers en geen enkele dag is hetzelfde. Ik doe veel klantbezoeken, onder andere voor acquisitie. Ik sta zelf met mijn beide voeten in de klei. Op het moment dat er een mobiel toestel geconfigureerd moet worden, of een abonnement geactiveerd, dan doe ik dat ook zelf. Als er hulp nodig is op onze support-afdeling, dan draaien wij allemaal mee. Maar ook bijvoorbeeld het maken van offertes en het leggen van netwerken zijn onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik ben weliswaar commercieel directeur, maar wij hebben een heel platte organisatie en wij zijn met zijn allen heel allround.”

Wat is jouw link met rksv Brakkenstein en hoe zijn jullie sponsor geworden?

“Ik heb in het verleden twee jaar als spits bij rksv Brakkenstein in het eerste elftal gespeeld. Dat was in de gouden tijd, met namen als Jan Jacobs en Ronnie Beumer. Er is in mijn familie nog een link met onze club: mijn zoon speelt inmiddels vijf jaar bij rksv Brakkenstein als middenvelder bij JO15-1. Ik ben sponsor geworden, omdat rksv Brakkenstein een mooie, actieve en ook een zeer warme club is. Ik merk dat ik iets terugkrijg voor het sponsorschap, zoals op de social media, maar ook in het clubhuis en langs de velden. Wilfred (de voorzitter, red.) heeft een belangrijke gunfactor, hij is heel actief als het gaat om sponsoring. Het netwerk van de voetbalclub helpt mij bij de groei van mijn bedrijf, hoewel mijn primaire doel is om de club te steunen.”

Heb je in het verleden zelf gevoetbald?

“Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen, maar door blessures moest ik op mijn 42e voortijdig stoppen. Behalve bij Brakkenstein heb ik het grootste deel van mijn carrière bij Blauw-Wit gespeeld. Ik ben altijd spits geweest en ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt. Eén anekdote van dertig jaar geleden kan ik mij nog goed herinneren, toen wij hier in Brakkenstein met het eerste elftal speelden. Wij hadden een goede wedstrijd gespeeld en ik had die bewuste zondag corvee, wat betekende dat ik voor de spelers drank moest halen. Ik gaf de supporters ook een rondje en op een gegeven moment had ik het hele clubhuis een consumptie namens de club aangeboden. Toen zei de leider van ons team: doe maar nog een keer hetzelfde rondje. Ik vroeg nog: weet je het zeker? Waarop hij bevestigend antwoordde. Toen ben ik nog maar een keer het hele clubhuis rondgegaan. Het gevolg was dat ik op een dinsdagavond op het matje werd geroepen bij Geert van Groningen, de toenmalige voorzitter. Ik kreeg een reprimande. Het was niet de bedoeling dat ik vanuit de pot van de club, iedereen twee rondjes gaf!”

Doe je andere sporten?

“Ik speel wekelijks padel met een groot deel van de ouders van de jongeren onder 15 bij tennis- en Padelvereniging Dukenburg Smash.”

Waarom zijn jullie de ICT-specialist voor ondernemers die lid zijn van rksv Brakkenstein?

“Wij doen alleen aan zakelijke dienstverlening. Onze lijnen zijn kort: als je ons belt, dan krijg je direct een medewerker aan de lijn. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed en wij hebben vaste prijzen. Er is sprake van afgekocht werkplekbeheer voor een vast bedrag per maand en per medewerker. ICT&CO is transparant en er zijn geen verborgen kosten. Samenwerken en openheid in de communicatie vinden wij erg belangrijk. Dat je proactief bent en elkaar kunt vertrouwen. Wij hebben bovendien een helder twaalfstappenplan, waarbij van a tot z, vanaf de verbinding tot aan het endpoint, ICT-systemen volledig worden beveiligd.”

Aanmelden Nieuwsbrief