In de spotlights: Peter Eemers

In de interviewreeks met sponsoren staat Peter Eemers van MMfysio in de spotlights. MMfysio is een fysiotherapiepraktijk met de focus op de behandeling van sporters en ouderen, aan de Kanunnik Mijllinckstraat 75 in de wijk Brakkenstein en in het clubhuis van de atletiekvereniging in Brakkenstein.

Kun je iets vertellen over jouw verleden als atleet?
“Sinds 1984 doe ik aan atletiek, dat waren mijn eerste stappen op de atletiekbaan. In Nijmegen heb ik als atleet met name tienkamp gedaan. Ik ben nog een poosje F16-piloot bij de Luchtmacht geweest, maar omdat mij dat niet beviel, ben ik na overleg met mijn toenmalige trainer fysiotherapie gaan studeren.”

Hoe is MMfysio ontstaan?
“Ik heb in Amsterdam en daarna in Duitsland gewerkt, vervolgens heb ik mij gericht op een praktijk in Nederland. Wij zitten onder andere in Malden en Molenhoek, vandaar MMfysio. Ik ben in 2007 een halve dag in het clubhuis van Nijmegen Atletiek begonnen en sinds 2018 hebben wij onze eigen praktijk in de wijk Brakkenstein.”

Wat zijn de meest voorkomende klachten die jullie bij voetballers behandelen?
“Enkel-, knie- en liesblessures. Daarnaast hamstringblessures en verzwikte enkels. Wij komen knieklachten in de breedte tegen: verdraaiingen, maar ook verrekkingen en overbelasting.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“De analyse maken en het traject bedenken om iemand weer beter te krijgen. Daarnaast de samenwerking met een team, om iemand vooruit te kunnen helpen. Ik werk met uiteenlopende mensen: een manager, een trainer, een voedingsdeskundige, een voetenspecialist, een podotherapeut, een fysiotherapeut en een psycholoog.”

Hoe ziet een werkdag eruit?
“Wij werken in een behandelkamer voor analyse en diagnostiek. Daarnaast is er een trainingszaal voor revalidatie en ook worden er buitentrainingen gegeven. Deze werkzaamheden wisselen elkaar af op een werkdag.”

Kun je wat meer vertellen over de topsporters die jij behandelt?
“Ik ben tien jaar senior fysiotherapeut geweest bij de Atletiekunie. Daar ben ik eind 2019 mee gestopt. Ik zit als fysiotherapeut in TeamNL van NOC*NSF en ik behandel voetballers die op het hoogste niveau voetballen in onder andere de Engelse en Spaanse competitie. Daarnaast word ik als fysiotherapeut ingeschakeld door internationale topsporters en Nederlandse topatleten zoals Sifan Hassan en Anouk Vetter, maar ook bijvoorbeeld Abdi Nageeye die recent de marathon van Rotterdam heeft gewonnen.”

Wat is jullie link met rksv Brakkenstein en hoe lang zijn jullie sponsor?
“Wij zitten in Brakkenstein en wij willen hier graag de sport ondersteunen. Het is heel belangrijk dat er gesport wordt en onze praktijk draagt daar graag aan bij. De vorige voorzitter heeft ons gevraagd om sponsor te worden en wij zijn dit nu ongeveer drie jaar.”

Heb je zelf gevoetbald? En zo ja, bij welke club?
“Ik heb in mijn studententijd wekelijks een potje zaalvoetbal gespeeld in sporthal West. Dat werd georganiseerd vanuit de opleiding fysiotherapie.” Lachend: “Het ging toen meer om de derde helft dan om het voetbal.”

Doe je aan andere sporten?
“Ik geef meer training dan dat ik zelf sport. Ik begeleid een leuke groep polsstokhoogspringers. Wel doe ik aan fietsen, hardlopen en krachttraining.”

Waarom zijn jullie de fysiotherapeut voor leden van rksv Brakkenstein?
“Wij zijn gespecialiseerd in de sport- en ouderenzorg. Wij doen ook alle andere fysiotherapeutische behandelingen voor bijvoorbeeld rugklachten, knieklachten en alle andere beweegproblemen. Door onze locatie hebben wij de beschikking over de voetbalvelden van rksv Brakkenstein en kunnen wij sport specifieke trainingen opnemen in onze behandelingen. Mensen kiezen voor ons vanwege onze beschikbaarheid, nabijheid en expertise. Wij kunnen alle sporters bedienen en wij zijn er graag voor de mensen van Brakkenstein. Er wordt samengewerkt met een enorm netwerk aan mensen. Ons doel is om de sport en het revalideren bij elkaar te brengen, zodat mensen een leven lang gezond kunnen blijven sporten. Wij hebben eigenlijk alles wel in huis. Van breedtesport, topsport, manuele therapie tot veldrevalidatie.”

Wie is jullie aanspreekpunt voor de voetballers van rksv Brakkenstein?
“Ties van den Hurk is ons aanspreekpunt voor de voetballers. Zijn vriendin voetbalt overigens bij rksv Brakkenstein in Dames 2.”

Aanmelden Nieuwsbrief