In de spotlights: Robbert Wolf

In de spotlights: Robbert Wolf

In de interviewreeks met sponsoren staat dit keer Robbert Wolf (56) van Robbert de echte bakker in de spotlights. Zijn bakkerijen zijn gelegen te Nijmegen aan de Symfoniestraat 150 en de Molenweg 159, alsmede in Beuningen aan het Mauritsplein 5-7 en in Malden te Winkelcentrum 15. Robbert de echte bakker is specialist op het gebied van brood en banket.

Hoe is Robbert de echte bakker ontstaan?

“Robbert verwijst naar mijn voornaam. De echte bakker verwijst naar het gilde waar wij lid van zijn en het doel heeft om de juiste kwaliteit te verkopen. Wij worden dan ook meerdere malen per jaar gecontroleerd. Ik heb jarenlang voor ondernemers gewerkt als bakker, maar ook als manager in de vers logistiek. Inmiddels 12½ jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen, met deze bakkerij aan de Symfoniestraat en de winkel aan de Molenweg. Toen nog met één broodbakker en één banketbakker in dienst. Vijf jaar later kwam er een nieuwe vestiging in Beuningen bij. Veel commerciële mensen verklaarden mij toen voor gek, omdat deze bakkerij tussen de Albert Heijn en de Lidl in kwam te liggen. Gedacht werd dat klanten hun brood in de supermarkt zouden halen, maar het is een van mijn best lopende winkels! Ik ben vrij eigenwijs, anders moet je geen ondernemer worden. Het assortiment bij Robbert de echte bakker is uitgebreid genoeg voor de gemiddelde klant. Wij verkopen de ‘gewone hardlopers’, zoals Bossche bollen en tompoucen, maar natuurlijk ook verschillende soorten brood.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Ik werk ’s ochtend vanaf zes uur tot een uur of twaalf en daarna opnieuw van vier uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds. Mijn werkzaamheden bestaan uit het bakkersvak, het personeelsmanagement, de boekhouding en de technische dienst. Er wordt hier bijna 21 uur per dag gewerkt en als er ergens een probleem is, dan ben ik het haasje. Bij een storing ’s nachts dan ben ik er en ik ga zelf bakken als er een zieke is. Bij personeelsgebrek sta ik zelf in de winkel. Zaterdagkrachten zijn bijna niet meer te vinden, dat is echt een drama.”

Wat is jouw link met rksv Brakkenstein en hoe zijn jullie sponsor geworden?

“Wilfred (de voorzitter, red.) ken ik van het carnaval in Nijmegen, mijn zoon Ryan is zes jaar terug nog jeugdprins geweest. Wilfred heeft mij benaderd om sponsor te worden, dat ben ik sinds september 2021.”

Heb je in het verleden zelf gevoetbald?

“Vanaf mijn zesde tot mijn zestiende heb ik gevoetbald. Ik zat bij de kleine Orion op de Kwakkenberg. Een jaar lang ben ik keeper geweest, dat vond ik maar niets. Ik speelde daarna als spits, maar ook in de achterhoede. Verder heb ik nog voetbaltraining gegeven in Beuningen en voetballers gescout. Het ging er vroeger heel anders aan toe bij het pupillenvoetbal, dat is wel een mooi verhaal. De jongste jeugd voetbalde nog gewoon op een groot veld. De goals hadden zogenaamde pupillenlatten. Er werden vier beugels aan de bovenste doellat geplaatst en dan werden er twee balken in getild. Zo kreeg je een lagere goal, maar hij was nog wel even breed. En je speelde gewoon met elf tegen elf.”

Doe je andere sporten?

“Ik sport eigenlijk te weinig. Ik bak heel veel en als je op een bakkerij staat, dan maak je wel heel veel stappen op een dag.”

Waarom zijn jullie de bakker voor leden van rksv Brakkenstein?

“Omdat wij niet met prijzen concurreren, de kwaliteit staat bij ons voorop. Wij hebben een breed assortiment en wij zitten op veel verschillende locaties die goed te berijden zijn. Ik ben ook goed bekend in Brakkenstein, want vroeger woonde ik op de Verlengde Groenestraat, die vlakbij de wijk ligt. En daarnaast doe ik veel voor onze club, zoals bijvoorbeeld vorig jaar de kerststollen en petit fours voor bij vergaderingen.”

Aanmelden Nieuwsbrief