In de spotlights: sponsor Eelco Zwaan

In de interview-reeks met sponsoren staat Eelco Zwaan van Kleine Zwaan in de spotlights. Kleine Zwaan is een moderne en fris ingerichte bloemen- en woonaccessoire-winkel aan de Van Peltlaan 148, gelegen nabij de wijk Brakkenstein.   

Hoe is jullie bloemenwinkel ontstaan en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jullie bedrijf?

“Vroeger had ik een bloemengroothandel, dat was echt een familiebedrijf. Op een gegeven moment heb ik samen met mijn vrouw een draai gemaakt, omdat wij deze plek zo leuk vinden. Hier bestond al tientallen jaren een bloemenwinkel die op een gegeven moment vrij kwam. Daar werden puur bloemen voor de buurt verkocht. Wij wilden dat optillen, met zowel bloemen als woonartikelen. In onze verkoopruimte staan showmodellen van banken en tafels. Wij hebben ervoor gekozen om apartere bloemen aan te bieden en wij zijn meer naar de bovenkant van de markt opgeschoven. Ons werkgebied is vergroot met speciale spullen en merken, waar meer mensen van buitenaf op afkomen.”

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

“De afwisseling van het werk is het leukst, waardoor het spannend blijft. Je bent nooit de hele dag hetzelfde aan het doen. ’s Ochtends is er de veiling in Ede, er moeten boeketten worden gemaakt, daarnaast de boekhouding en offertes. Zo wisselt zich dat continu af. Geen dag is hetzelfde.”

Hoe ziet een werkdag er bij jullie uit?

“Het meeste werk hebben wij met de bloemen: het hele traject van het inkopen bij de veiling totdat ze hier de deur uitgaan. Met bloemen ben je altijd bezig, om ze goed en vers te houden. Bloemen zijn een heel bederfelijk product, die moet je snel weer verkopen. Er moet een goede balans zijn tussen de voorraad en de omzetsnelheid. De hele dag wil je iedereen een compleet assortiment aanbieden en op het eind van de dag moet het op zijn, dat is een beetje de kunst.”

Wat is jullie link met rksv Brakkenstein?

“De leden van de voetbalclub Brakkenstein zijn in principe onze klanten of onze potentiële klanten. Je kunt bij ons terecht voor een bloemetje op de reguliere zaterdagmiddag, maar ook voor een speciale gelegenheid, zoals een trouwerij of een begrafenis. De voetbalvereniging van Brakkenstein geeft een heel mooie doorsnede van de maatschappij: er komen hier mannen, vrouwen, ouders, opa’s en oma’s en kinderen. Voetbal is heel gemengd en dat spreekt ons aan. Voor bijna elke doelgroep kan een bloemetje een keer van pas komen. Wij sponsoren de voetbalvereniging van Brakkenstein om de samenleving te verbinden. Daarnaast is het een mooi stukje exposure.”

Hebben jullie zelf gevoetbald? En bij welke club?

“Nee, niet hier in de buurt en wij hebben geen actieve voetbalcarrière achter ons. Ik ben overigens wel een liefhebber van voetbal.”

Waarom zijn jullie de bloemenzaak voor leden van rksv Brakkenstein?

“Wij zitten tegen de wijk Brakkenstein aan. Ik denk dat wij voor iedereen wel iets kunnen betekenen. Je kunt bij ons langskomen voor een bosje voor op de keukentafel, een verjaardagscadeau, of een mooie vaas. Wij willen de drempel laag houden, wij proberen voor iedereen iets in huis te hebben.”

Aanmelden Nieuwsbrief