In de spotlights: sponsor Twan de Bruin

Twan de Bruin is sinds 1999 een trouwe sponsor van rksv Brakkenstein. Hij is de eigenaar van De Bruin & De Bruin: een groente- en fruitspeciaalzaak aan de Heyendaalseweg 219. 

Hoe kwam je op het idee om een groente- en fruitspeciaalzaak over te nemen?

“Vroeger heb ik op een winkelwagen van Leenders gewerkt en ook in Brakkenstein gereden. Daarna werkte ik in dancing de Linde in Groesbeek. In 1998 werd mijn achterneef Henk getipt en hebben wij het bedrijf overgenomen van Wouters. Het was van oorsprong een groente- en fruitspeciaalzaak met wat nevenartikelen. Wij hadden het gevoel dat mensen op zoek waren naar meer: een winkel waar zij de lunch of het diner compleet kunnen maken. Henk is in 2018 gestopt en toen ben ik alleen verder gegaan, maar de winkel in Brakkenstein heet nog steeds De Bruin & De Bruin, naar ons beiden vernoemd.”

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jullie bedrijf? 

“Ons assortiment is veel breder geworden. Mensen zien ons eerder als een buurtwinkel, zeker sinds de Spar is weggegaan uit Brakkenstein. Klanten zeggen wel eens dat ze het overdreven vinden dat er zoveel groente en fruit te koop wordt aangeboden, terwijl er zo weinig ruimte is. Ze hebben dan niet door dat wij van oorsprong een groente- en fruitspeciaalzaak zijn. Wij verkopen van alles: kranten, salades, soepen en pizza’s bijvoorbeeld, maar ook plastic afvalzakken voor zowel Nijmegen als Groesbeek. Kant-en-klaarmaaltijden nemen een steeds grotere vlucht.” 

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

“De diversiteit die ik heb als eigenaar zijnde. Ik sta in de winkel, maar ik doe ook zelf de bezorging. Wij leveren aan tientallen bedrijven, maar ook bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven. Je doet van alles, zoals het klaarmaken van bestellingen, inkopen en de administratie. Je kunt iedere ochtend vanaf half 8 bij ons terecht.”

Wat is jullie link met voetbal en rksv Brakkenstein?

“Wij zijn voetbal-minded en ik ken alle clubs in Nijmegen en omgeving: geen club is mij te gek of te ver. Mijn zoons voetballen bij de Groesbeekse Boys en ik kijk graag naar hun wedstrijden. Zij voetbalden regelmatig tegen Brakkenstein. Eén van mijn zoons heeft bij Achilles één jaar bij de officiële selectie meegetraind. Hij mocht invallen in het eerste elftal tegen Jong Twente. Ik heb zelf ook gevoetbald, bij de Treffers, maar op mijn 23e scheurde ik mijn enkelband en toen was het afgelopen.”

“De wijk Brakkenstein is ons werkgebied en wij willen iets voor de wijk terugdoen. Voor rksv Brakkenstein hebben wij vorig jaar onder andere een levensmiddelenmand gemaakt. Wij verzorgen de selectielunch en de bananen en appels voor het voetbalkamp. Ook verzorgen wij al jaren tijdens de Vierdaagse voor de militairen uit Denemarken, Zweden en Noorwegen op Heumensoord het fruit. In die periode hangen de vlaggen van die landen op onze winkel, naast de Vierdaagse-vlag en de Nederlandse vlag.”

Aanmelden Nieuwsbrief