In de spotlights: Vincent Jansen

In de spotlights: Vincent Jansen

In de interviewreeks met sponsoren staat dit keer Vincent Jansen van AircoVin in de spotlights, zijn bedrijf is gelegen te Malden aan de Vieracker 23d. AircoVin is gespecialiseerd in het plaatsen van aircosystemen.

Hoe is AircoVin ontstaan?

“Ik heb negentien jaar bij Kropman gewerkt in de installatietechniek, daarna ben ik overgestapt naar een aircobedrijf. Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd en ben ik voor mijzelf begonnen met AircoVin. Vanaf nul heb ik mijn klantenkring opgebouwd. De eerste twee maanden vooral met leads via internet, dat wil zeggen: vergelijkingssites waar een particulier zijn contactgegevens achterlaat, waarna meerdere bedrijven een offerte kunnen uitbrengen. Na twee maanden hoefde dat niet meer en kreeg ik mijn nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame. Het was een bliksemstart en tot op heden gaat het nog steeds als de brandweer. Ik heb nu sinds een jaar een eenmanszaak waarbij de naam van het bedrijf, AircoVin, voor een deel naar mijn voornaam Vincent verwijst.”

Kun je wat meer vertellen over het gebruik van airco’s?

“Veel mensen gebruiken een airco als verkoeling in de zomer, maar een airco is een warmtepomp die ook heel goed kan verwarmen. Wanneer je, in plaats van een CV-ketel, een airco gebruikt, dan scheelt het tot ongeveer 60 procent van het totale gasverbruik. Een airco is een superzuinig apparaat met een erg hoog rendement. Omdat gas veel duurder is dan elektriciteit, kun je met een airco veel geld besparen. Ik installeer deze winterperiode veel airco’s bij mensen thuis. De airco in de woonkamer wordt gebruikt om te verwarmen, terwijl de airco in de slaapkamer dient ter verkoeling in de zomer.”

Wat vind je het leukste aan ondernemen? En hoe ziet een werkdag eruit?

“De vrijheid en de diversiteit, want geen enkele dag is hetzelfde. De ene dag ben ik vooral voor adviesgesprekken bij mensen thuis, of ik maak offertes, de andere dag sta ik bij mensen te installeren. Elke installatie is weer anders, want geen enkel woonhuis is hetzelfde. Dat is het mooie, net als de vrijheid om je eigen dag in te delen. Dat bevalt mij erg goed en het contact met de klanten vind ik heel leuk. Ik werk voornamelijk in het gebied tussen Arnhem en Venray. De meeste klanten wonen in de regio Malden-Nijmegen. Er zijn weken dat ik Malden niet uitkom, omdat heel veel mensen kiezen voor een lokale ondernemer.”

Wat is jouw link met rksv Brakkenstein en hoe ben jij sponsor geworden?

“Ik kom oorspronkelijk uit Brakkenstein en mijn ouders wonen daar nog steeds. Ik heb jarenlang bij onze club gevoetbald, vanaf mijn zesde tot mijn 24e. Eerst speelde ik bij de F-jes en als laatste in het eerste elftal. Ook heb ik bij het eerste in de zaal gespeeld bij rksv Brakkenstein. In beide gevallen was ik keeper. Op mijn 24e was ik genoodzaakt om te stoppen met voetballen, omdat ik een kapotte enkel had. Ze noemden dat toen een Van Basten enkel. Daarna ben ik nog een paar jaar leider geweest bij de C-1. Sinds een jaar ben ik nu sponsor. Ik heb hiervoor gekozen vanwege mijn link met Brakkenstein en omdat Wilfred (de voorzitter, red.) mij hiervoor heeft gevraagd.”

Waarom zijn jullie het aircobedrijf voor leden van rksv Brakkenstein?

“Vanwege de korte lijntjes met mij. Klanten hebben altijd één contactpersoon, omdat ik het advies uitbreng en alles zelf installeer. Zij krijgen mij aan de telefoon en het contact loopt nooit via verschillende schijven. Mochten mensen uit de buurt tegen een probleem aanlopen, dat kan ik bijvoorbeeld na een installatiedag bij hen langskomen. Mijn reactietijd is dan ook heel snel. De prijs/kwaliteit ligt bij AircoVin veel gunstiger dan bij menig groter aircobedrijf, omdat ik als eenmanszaak minder kosten maak. Ik werk met A-kwaliteit airco’s zoals Daikin, Mitsubishi en LG. Dit zijn energiezuinige apparaten, met standaard vijf jaar garantie. Vorig jaar heb ik in de bestuurskamer van rksv Brakkenstein een airco geïnstalleerd, ik vind het mooi dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de club.”

Aanmelden Nieuwsbrief