IN DE SPOTLIGHTS: Vurrukkulluk

Een gesprek met Frank en Sandra Wolf waarin ze enkele vragen over hun restaurant Vurrukkulluk beantwoorden.

Vertel wat over de ontstaansgeschiedenis?
Het huidige Vurrukkulluk werd alweer 10 jaar geleden overgenomen van de 2 eigenaren van destijds.
De naam Vurrukkulluk hebben Frank en Sandra in stand gehouden en vormt een verwijzing naar de openingszin van een boek van Remco Campert ‘het leven is vurrukkulluk’.
Bij de overname hebben we wel diverse aanpassingen doorgevoerd.
De menukaart werd aangepast en het restaurant gezellig gemaakt als een soort 2e huiskamer.

Hoe is jullie bedrijfsvorm?
Het restaurant wordt gedreven door Frank en Sandra Wolf samen, zij zijn beide de eigenaren.


Hadden jullie relevante ervaring?
Jazeker, Frank wel. Hij heeft eerder al als kok gewerkt in Den Bosch en onder andere in Nijmegen bij ‘in de Kazerne’ ( toen nog de Kolonie ), ‘eetcafé Jan Klaassen’ ( in de wijk Hazenkamp )  de ‘4 Heeren van St Anna’ en ‘de Sprok’ op de waaldijk.
Voordat ze het restaurant overnamen was Sandra werkzaam als kapster bij de Nijmeegse kapsalon  John Bertine.

Personeel in de horeca is moeilijk te krijgen. Hebben jullie daar ook last van?
Ook bij Vurrukkulluk geldt dat personeel moeilijk te krijgen is. Toch valt het mee doordat we vooral via via personeel krijgen waardoor zich, tot nu toe, nauwelijks problemen voordoen.
Voornamelijk werken Frank en Sandra in de bediening maar Frank springt, indien nodig, ook bij in de keuken.


Als je in het kort jullie restaurant moet aanprijzen, hoe zou jullie pitch dan luiden?
Wij drijven een gemoedelijk en gezellig bistro-achtige restaurant waar je voor een schappelijke prijs heerlijk kan eten en waar, in overleg, alles mogelijk is.
Frank licht verder toe: belangrijk vinden wij de sfeer die de gasten ervaren. Wij en ons personeel willen dat onze gasten zich thuis voelen. En uiteraard is de kwaliteit van het eten belangrijk. Naast de gezellige en persoonlijke bediening kunnen we spannende gerechten serveren zoals eendenborst met witte chocolade saus en in de wintertijd staat de Knert weer op de kaart
Voor degene met gluten- noten- of andere voedselintoleranties serveren ook wij een heerlijke maaltijd.

Op welke dagen is het in jullie restaurant het drukst?
Op vrijdag en zaterdag  is het om zeker te zijn van een plekje, verstandig om van te voren reserveren. De andere dagen kan het echter ook goed druk zijn.
In de zomer is ons mooie tuinterras, goed voor ongeveer 35 plaatsen, aan de achterzijde geopend. Op zomerse dagen zit het, zo goed als altijd, vol.
Op de maandagen zijn we gesloten en sinds de Corona tijd ook op de zondag. Op deze manier hebben we ook een weekend voor onszelf.

Wat voor een gasten komen hier eten?
We ontvangen een gemêleerd gezelschap aan mensen. Van zakenmensen tot gasten werkzaam bij de Radboud UMC en Universiteit. We zijn niet persé buurtgebonden maar verwelkomen wel veel gasten uit Brakkenstein maar ook vanuit Malden, Mook, Groesbeek en Nijmegen-Oost weet men ons te vinden ondanks dat we aan de rand van Nijmegen gevestigd zijn.
En blijkbaar bevalt het, want we hebben veel vaste gasten.

Doen jullie zelf aan sport?
Voor een teamsport ontbreekt ons de tijd. Frank heeft bij Union gevoetbald en doet nu aan fitness en Sandra doet aan Yoga.
Toen de beide zonen nog bij Union voetbalden, stonden we iedere week langs de kant om ze aan te moedigen.

Wat is jullie connectie met RKSV Brakkenstein?
Voordat wij de club gingen sponsoren, hadden wij geen echte connectie met de vereniging. Maar nu wij een reclamebord langs het 1e veld hebben, ervaren we dat RKSV Brakkenstein een goede uitstraling heeft en merken dat diverse leden van de club bij ons komen eten.
Verder werken er ook 2 voetballers, Peter en Joris, van Brakkenstein bij ons in de bediening.

Zijn we nog wat vergeten te vermelden?
Ja, vermeldenswaardig is ook het feit dat we goed bereikbaar zijn en gratis parkeren van de auto mogelijk is. Verder kent ons restaurant een prima akoestiek wat bij onze gasten een pluspunt is.

Aanmelden Nieuwsbrief