In de reeks van interviews met sponsoren, deze keer een gesprekje met Tom Reuvers van Toms Lunch
Waar houdt jouw onderneming zich mee bezig?
Toms lunch is voornamelijk gericht op lunch en catering voor bedrijven. Wij richten ons op de zakelijke markt maar ook, in mindere mate, op particulieren. Omdat we een minimale afname van € 30,– kennen ( zonder bezorgkosten tot 10 km), leveren we weinig aan particulieren.
Hoe is Toms lunch ontstaan?
Op 14 jarige leeftijd ben ik begonnen met werken als bakker bij Bakkerij ’t Kraayennest op het hoofdkantoor aan de Binderkampseweg Nijmegen. Na 8 jaar werken in de bakkerij deed zich eind 2021 de mogelijkheid voor om voor mezelf te beginnen en ben ik gestart op 4 oktober 2021.
Tijdens mijn werk bij ’t Kraayennest, heb ik een goede relatie opgebouwd met de eigenaar, Harry de Kraay. Hij is een ervaren ondernemer met liefst 12 winkels. Hij herkende zichzelf in mijn gedrevenheid en heeft me enorm geholpen mijn onderneming van de grond te krijgen. Toms Lunch is voor nu ook nog gevestigd achterin de Bakkerij ‘t Kraayennest aan de Molenweg Nijmegen.
Beschrijf een normale werkdag?
Afhankelijk van de drukte begin ik, samen mijn belangrijkste personeelslid Wout, tussen 6 en 7 in de ochtend. We openen de zaak en starten met alles voor te snijden zodat het kan worden belegd en gereed te maken voor verdere productie. Rond 8 uur komt de rest van het personeel om de broodjes verder gereed te maken voor distributie. Tussen 10 en half 11 gaat de 1e koerier op pad. Rond half 1 is de grootste piek geweest waarna we starten met opruimen en deels voorsnijden voor de volgende dag en eventueel hapjes maken. Iedere dag is anders waarna we klaar zijn om ongeveer 14 uur. Na de grootste piek maak ik tijd voor administratie voeren, afspraken maken, orders uitlezen voor de volgende dag, bestellingen inplannen en offertes maken. Het komt voor dat ik dan tot 22 uur aan het werk ben.
Bevalt de samenwerking met RKSV Brakkenstein?
In 2023 ben ik sponsor geworden nadat ik via via in contact kwam met Frank Coenen van de sponsorcommissie. Prima aan deze samenwerking is dat de club zegt wat ze doen en ook doen wat ze toezeggen. In tegenstelling tot andere clubs nemen ze op diverse momenten broodjes af waardoor het een echte ‘win win’ situatie is geworden.
Heb je zelf gesport?
Waar ik opgroeide, in Ewijk, heb ik gevoetbald tot en met de JO13. Ik moest een keuze maken tussen judo en voetballen waarna ik door ben gegaan met judo. Nu heb ik te weinig tijd voor sport. Soms doe ik aan fitness maar zou eigenlijk willen gaan zwemmen.
Heb je last van personeelsgebrek?
Op dit moment heb ik 10 man personeel waarvan 1 full timer, de rest zijn oproepkrachten. Daarvan zijn 3 gepensioneerde chauffeurs de bezorgers. Omdat de piek van de werkzaamheden in de ochtend ligt gedurende ongeveer 4 tot 5 uren, vinden de oproepkrachten deze werkbelasting blijkbaar prettig. Ik heb geen personeelstekort en ook weinig verloop.
Wat bijzonders meegemaakt?
De allereerste bestelling was, net voordat ik begon, de koffietafel verzorgen bij het overleden van zijn buurman waar ik goed contact mee had.
Nog iets toe te voegen
Nieuw in ons assortiment zijn onze circulaire broodjes. Veder maken wij de filet americain zelf en dat gaan geen broodjeswinkel ons navertellen