De Brakkensteiner… Walter Moerkerken

Na een korte zomerstop pakken we De Brakkensteiner weer op. De Brakkensteiner van oktober 2021 is Walter Moerkerken.

Over Walter Moerkerken

Naam: Walter Moerkerken
Leeftijd: 38
Team/commissie/anders: Brakkenstein 7, tevens één van de teamleiders
Lid van rksv Brakkenstein sinds: circa 2015

In het dagelijks leven… “ben ik werkzaam als softwareontwikkelaar, ik bouw vooral apps.”  
Mijn gezin bestaat uit… “mijn vriendin en ik, we wonen in Lent.”
In mijn vrije tijd… “kijk of speel ik voetbal. Ik ben echt een voetballiefhebber. Mijn vriendin speelt bij Trekvogels.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Zo’n zes jaar geleden was er een groep spelers van FC Kunde die niet meer konden blijven hangen bij de club. We waren afgestudeerd en er waren te lange wachtlijsten om nog in die studententeams te spelen. Vandaar dat we ergens anders een team wilden oprichten. Spelers van Brakkenstein 3 – ook oud-Kunde – hadden al positieve verhalen verteld. Zelf hebben we gesproken met Trekvogels, Orion en Brakkenstein en met Brakkenstein hadden we de beste klik. Elk jaar krijgen we weer genoeg nieuwe teamgenoten via Kunde om het verloop op te vangen.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Nee. In de beginjaren was het daarom ook wel lastig om onderdeel te worden van de club. Door mee te doen met andere teams en zelf ook met invallers te spelen lijkt dat de laatste twee jaren wat te veranderen.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “Iets wat mij het meest bijstaat is het grote jubileumfeest, vlak voor corona. Het was eigenlijk voor het eerst dat we ons vanuit het ‘Kunde-team’ erin hebben gemengd. Leuke ervaring, de club is meer dan alleen voetballen op zondag en woensdagavond. Ik ben zeker nieuwsgierig naar volgende feestjes.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “Als we een vroege thuiswedstrijd hebben, blijven we doorgaans wel hangen en kijken we naar de wedstrijd op veld 1.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “Een serie die ik recent heb gekeken is Sunderland ‘Til I Die. Ik kijk graag series over cultclubs. Nu is er ook die documentaire over Feyenoord; smullen om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Nee, heb ik niet echt.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “Opgegroeid in een Rotterdamse familie, dus ik heb van kleins af aan het Feyenoord-virus. Ik heb geen keuze.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “Als klein ventje was ik fan van Rob Witschge, de linksbuiten van Feyenoord. Nu: Kevin de Bruyne.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “Herenteams kampen de laatste weken vaak met te weinig spelers, waardoor wedstijden worden afgelast. Zelf heb ik onlangs meegedaan met het vierde. Ik kende niemand, maar het is ontzettend leuk om eens met een ander team mee te spelen. Niet alleen om van te leren, maar ook om het team te helpen. Wat ik leden van Brakkenstein wil meegeven: Geef je vrije zondag op als ergens tekorten zijn!”

Deze Brakkensteiners gingen Walter Moerkerken voor:

Aanmelden Nieuwsbrief