De Brakkensteiner… Henk Rutten

Ook in dit nieuwe jaar zetten we maandelijks een lid van rksv Brakkenstein in the spotlight. De maand januari is voor allesdoener Henk Rutten.

Over Henk Rutten

Naam: Henk Rutten
Leeftijd: 71
Team/commissie/anders: Ik sta elke zaterdagochtend achter de bar en maak wekelijks samen met mijn vrouw en met Jan Kuipers het clubhuis en de kleedkamers schoon. Daarnaast zit ik in het high tech team: dat is een team van mensen die onderhoud verzorgen. Zo hebben we bijvoorbeeld afgelopen jaar de kleedkamers opgeknapt en zijn we pas bezig geweest met het kassahok. Verder zit ik onder andere in de financiële commissie, doe ik de loterijen en ben ik gastheer bij het eerste. In het verleden heb ik in de evenementencommissie, het jeugdbestuur en bestuur gezeten, ik heb training gegeven en verder ben ik zo’n 12 jaar leider van het eerste geweest en heb ik even lang gevlagd bij het eerste.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: Dat is nu zo’n 36 jaar geleden, toen mijn zoon 4 of 5 jaar oud was. Daarvoor stond ik al wel achter de bar, dat doe ik al 43 jaar.

In het dagelijks leven… “ben ik begonnen als metselaar, en daarna heb ik 23 jaar bij zwembaden gewerkt. Ik verzorgde het onderhoud en maakte schoon. Daarna heb ik nog tien jaar leiding gegeven aan het schoonmaakteam van de brandweer.”  
Mijn gezin bestaat uit… “vrouw Annie, zoon Pascal en zoon Remco.”
In mijn vrije tijd… “wandel ik graag met de hond van Pascal. Mijn enige vrije dag is woensdag, de rest van de week ben ik bij voetbal. Op woensdag gaan we wel eens een dagje weg.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Mijn vrouw danste bij Brakkenstein, maar je mocht daar alleen trainen als je in een commissie zat. Zodoende zijn we achter de bar gegaan. Later kregen we onze zoons en zijn we bij voetbal betrokken geraakt toen Pascal op zijn vierde ging voetballen.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Eén zoon, Pascal Rutten. Hij is nu nog trainer.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “Evenementen zijn het bijzonders. Brakkenstein is meer dan alleen voetbal en ik denk echt dat Brakkenstein groot is geworden door de activiteiten die we altijd organiseerden. Vroeger waren er kampen, uitjes voor de jeugd. Jammer dat dat een stuk minder is, nu.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “Ik ben elke zondag van 8.30 tot 16.30 uur daar, dus ik zie wel meer wedstrijden dan alleen die van het eerste.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “De Winnetou-films vind ik goed, maar die zie je nu niet meer. Verder kijk ik wel eens naar Goede Tijden Slechte Tijden.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Ik luister graag naar Duitse muziek, bijvoorbeeld van Helene Fischer.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “Ajax, NEC. Zelf bij NEC gevoetbald.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “In de huidige tijd heb ik geen voetbalidool.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “Het is moeilijk op dit moment. Iedereen probeert zijn best te doen en eruit te halen wat erin zit. Ik hoop dat er nieuwe mensen bijkomen, dat is belangrijk. Verjonging. Als onze groep wegvalt, vrees ik het ergste. Waar zij kunnen helpen? Achter de bar, als terreinmeester. Overal zijn ze welkom.”

Deze Brakkensteiners gingen Henk Rutten voor:

Aanmelden Nieuwsbrief