De Brakkensteiner… Mark Meijring

De Brakkensteiner van juni 2022 is de meesten wel bekend: penningmeester Mark Meijring. Hoe is hij bij de club terechtgekomen, terwijl Union en Orion dichter bij huis gevestigd zijn, en hoe ziet zijn functie als penningmeester eruit?

Over Mark Meijring

Naam: Mark Meijring
Leeftijd: 59
Team/commissie/anders: Sponsor en voor het negende jaar al penningmeester. In het verleden ook jeugdleider geweest en jeugdtrainer. Tot een jaar of vier geleden was ik teamleider van het team waarin mijn zoon voetbalde.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: Ik ben betrokken bij de vereniging sinds mijn zoon als 5-jarige ging voetballen. Hij is nu 21, dus 16 jaar.

In het dagelijks leven… “ben ik fiscalist. Ik heb ook een accountancypraktijk waarin we een breed scala aan administratieve, financiële en fiscale diensten bieden.”  
Mijn gezin bestaat uit… “ik woon met mijn vrouw. Mijn dochters van 24 en 23 en zoon van 21 zijn inmiddels het huis uit.”
In mijn vrije tijd… “houd ik van voetbal. Passief, ik speel het zelf niet meer. Verder ben ik vaak op de club. En ik tennis regelmatig.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Ik ben dus bij de club gekomen vanwege mijn zoon, maar dat ik hier heb willen blijven is niet zo moeilijk. Brakkenstein is anders dan andere voetbalverenigingen in Nijmegen. We zijn sociaal. Soms wordt gezegd dat we te lief zijn op het veld. Mijn roots liggen trouwens niet bij Brakkenstein. Ik ben 40 jaar lid geweest van Blauw Wit. Verder waren Orion en Union een optie geweest om bij aan te sluiten, gezien waar we wonen, maar Brakkenstein is een leukere vereniging. De club heeft ook een mooie wijkfunctie.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Mijn zoon Cas Meijring zit in het eerste.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “Gewoon de gezelligheid op zich. Met zonnige dagen is het fantastisch op het terras, en ook op feestmiddagen en -avonden zie je de potentie aan gezelligheid. Daar zijn we redelijk bijzonder in.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “Bij het eerste, en ook het tweede zie ik regelmatig spelen. Ik ben best vaak random op de club, dat ik willekeurig een wedstrijd ga bekijken. Daarin ben ik niet selectief. Op zaterdagochtend vind ik het prachtig om de kleintjes te zien voetballen. Dat vind ik echt de leukste leeftijd, ook wat betreft de beleving rondom het veld.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “Ik heb wel voetbalboeken gelezen, van Wim Kieft, Rob Jansen, René van der Gijp, maar lezen is geen hobby van me. We kijken veel naar Netflix sinds corona, toen we aan huis waren gebonden. Ik heb niet echt een favoriete serie. Of ja, Studio Sport.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Op Spotify ga ik van links naar rechts. Ik luister van alles, van de blues tot André Hazes.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “NEC. Ik kan mij niet herinneren dat ik níet naar NEC ging. Ik heb Cas Janssens topscoorder zien worden van de Eredivisie (1972/1973, red.), dat kunnen niet veel mensen hier zeggen denk ik. Ik was erbij toen ze Europees speelden, maar ben er ook altijd geweest in mindere tijden. Als tweede club kies is voor Ajax. Ik ben geboren in 1963, mijn eerste voetbalbeleving was het Ajax in de ‘gouden jaren’ 1971-1973, met spelers als Johan Cruijff en de introductie van een nieuwe manier van voetbal. Dat zijn mijn eerste voetbalherinneringen. Ook vind ik dat Ajax internationaal gezien de meest aansprekende successen boekt.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “Cruijf. Van de huidige spelers? Dan kan ik ontzettend genieten van Virgil van Dijk. Voor zijn knieblessure verloor hij bijna geen enkel één-op-één-duel. Hij is een rustige jongen, een sympathieke gast.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “Wij moeten als Brakkenstein onze identiteit bewaren. Te allen tijde onze eigenheid behouden. Natuurlijk hebben we een sportieve ambitie, maar dan wel met Brakkenstein-saus erover. Verder ben ik nu bijna tien jaar penningmeester. Ik denk niet dat ik het slecht doe, maar het is goed voor de club en de organisatie als het bestuur regelmatig wisselt. Andere mensen komen met frisse ideeën. Het vinden van een nieuwe penningmeester is niet makkelijk, want je kunt er zo vijf à tien uur per week mee kwijt zijn. Wat iemands achtergrond moet zijn om penningmeester te worden? Enige kennis op het financiële gebied is wel zinnig, maar je doet het zeker niet alleen. We hebben een commissie met vier personen: Henk Rutten, Tom van den Boogaard, Richard Bens en ik. Met een duidelijke taakverdeling. Zelf doe ik bijvoorbeeld geen boekhoudwerk, ik houd een overview en fungeer als frontman. Met z’n vieren is het goed te behappen.”

Deze Brakkensteiners gingen Mark voor:

Aanmelden Nieuwsbrief