De Brakkensteiner… Klaas van Ooijen

Een nieuw seizoen gaat gepaard met een nieuwe Brakkensteiner! Dé manier om clubgenoten te leren kennen. Want weten jullie bijvoorbeeld wat De Brakkensteiner van september 2022, Klaas van Ooijen, voorafgaand aan zijn training doet?

Over Klaas van Ooijen

Naam: Klaas van Ooijen
Leeftijd: 28
Team/commissie/anders: Brakkenstein 3 en Zaal 6. Verder draaien we als team eens per drie weken bardienst op donderdagavond. Als je bij een vereniging als Brakkenstein voetbalt, vind ik het goed om zoiets voor de club te doen.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: De F7, dus een jaar of 22. Tussendoor wel 2,5 jaar bij Juliana gespeeld.

In het dagelijks leven… “ben ik gedragskundige bij PSW, een instelling voor mensen met verstandelijke beperking.”  
Mijn gezin bestaat uit… “mijn vriendin Evelien en een heel oud hondje Kay. We wonen sinds kort in Malden.”
In mijn vrije tijd… “vind ik het leuk om te padellen, dat proberen we altijd op donderdag voor de training te doen. En soms spelen we tennis.” 

rksv Brakkenstein

Waarom ben je lid van rksv Brakkenstein? “Ik ben na die 2,5 jaar Juliana teruggegaan naar Brakkenstein, omdat het hier veel gezelliger is. Ik ken iedereen en het voelt veel meer als ‘mijn club’. Bij Brakkenstein zochten ze mensen voor de A1 en vervolgens de selectie. Acht jaar geleden hebben we een vriendenteam opgericht. Nee, niet iedereen zat al jaren bij Brakkenstein. Wat dat betreft is het een bijeengeraapt zootje. We vonden Brakkenstein de leukste club om in een vriendenteam te voetballen.”
Heb je familieleden rondlopen bij de vereniging? “Mijn vader is leider bij ons. Ook in de jeugd is hij vaak mijn leider geweest. Nu is het vooral voor koffie in de rust of een biertje achteraf. Mijn vader, Erik van Ooijen, was al lid toen ik hier begon. Eerst als voetballer, later dus als leider.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeer je het meest? “De zondagmiddag, lekker op het terras. Door de evenementen, feesten en barbecues gaat de club leven. En ook dat feest ter ere van het 100-jarig bestaan, leuk om dat bij Brakkenstein te zien. Verder vind ik de toernooien altijd leuk en gezellig. De sfeer eromheen, maar ook dat je teams mengt en verschillende spelers op het veld ziet.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein sta je langs de lijn? “Bij mijn eigen team zo min mogelijk! Ik kijk met name met mooi weer naar de wedstrijd op veld 1. Het maakt mij dan niet uit wie er speelt.”  

Favorieten

Wat is je favoriete boek/serie/film? “Ik vind de meeste boeken van De Correspondent interessant om te lezen. Die lees ik vooral op vakantie. Van films weet ik even niet welke mijn favoriet is. Series kijk ik niet veel, dat houd ik niet zo lang vol.” 
Wie is je favoriete artiest? “Ik weet dat iedereen dit zegt, maar ik heb niet echt een favoriete artiest. Ik wissel tussen een aantal afspeellijsten op Spotify en heb niet echt een favoriet genre. Ik luister van alles een beetje.”
Wat is je favoriete voetbalclub? “NEC natuurlijk. Dat moet je zeggen, als Nijmegenaar. Vroeger had ik altijd een seizoenskaart met mijn oom en neef. Mijn vader niet, hij was voor Heerenveen. Dat NEC op zondag speelt en ik ook, maakt het wel lastig, maar dit jaar heb ik wel weer een seizoenskaart.” 
Wie is je grootste voetbalidool? “Dan zeg ik Messi.”

Afsluitend

Wat wil je je clubgenoten meegeven? “Gooi lekker de betrokkenheid omhoog! Zorg dat je deelneemt aan clubavonden, dat je op zondag blijft hangen. En pak een rol binnen de club, hoe groot of klein ook.”

Deze Brakkensteiners gingen Klaas voor:

Aanmelden Nieuwsbrief