De Brakkensteiner… Britt Gommans

Britt Gommans, speler van Vrouwen 1, is de Brakkensteiner van oktober 2022. Niet zomaar een Brakkensteiner, maar één die voor de zoveelste keer de Harry Potter-reeks aan het lezen is. Waarom is Britt lid van onze club?

Over Britt Gommans

Naam: Britt Gommans
Leeftijd: 31
Team/commissie/anders: Speelt in Vrouwen 1 en draait mee met de bardiensten. In het verleden was Britt actief in de websitecommissie en heeft ze onder andere een aanzet tot vrouwenbeleid gedaan.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: 2016. Eerst als coach/trainer van Vrouwen 1, daarna als speler.

In het dagelijks leven… “ben ik dataconsultant bij KPN voor het vaste netwerk, koper en glasvezel.”  
Mijn gezin bestaat uit… “Debbie en mij.”
In mijn vrije tijd… “voetbal ik. Ik heb niet echt structurele hobby’s, maar speel wel graag spelletjes en vier elk jaar carnaval. Op het moment ben ik druk met het organiseren van het FC BMRF-feest voor de vrouwenteams van Brakkenstein, Trekvogels en FC Kunde.” 

rksv Brakkenstein

Waarom ben je lid van rksv Brakkenstein? “Omdat de meeste van mijn teamgenoten van FC Kunde naar Brakkenstein gingen. Ik vind het leuk om te voetballen in een team waar je met elkaar overweg kunt. Het team is inmiddels wel veel veranderd, maar heeft nog hetzelfde dna. Vrouwen 1 is geen selectieteam, maar het is wel belangrijk dat je een beetje kunt voetballen.”
Heb je familieleden rondlopen bij de vereniging? “Nee, alleen wat buurmannen uit Brakkenstein.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeer je het meest? “Ik waardeer de vrijwilligers en vind ook dat de club daar netjes mee omgaat. De feestavond voor vrijwilligers wordt altijd met veel zorgvuldigheid georganiseerd.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein sta je langs de lijn? “Alleen bij onszelf en ik kijk of speel bij Vrouwen 30+.”  

Favorieten

Wat is je favoriete boek/serie/film? “Ik ben geboren in de jaren ’90, dus qua boeken de Harry Potter-reeks. Hoe vaak ik ze al gelezen heb? Ik denk dat ik de twee handen al wel kan aantikken. Nu ben ik weer bij boek 6, in het Engels. Qua tv-programma’s vind ik Downton Abbey fantastisch. De gemene deler: Maggie Smith.” 
Wie is je favoriete artiest? “Beppie Kraft.”
Wat is je favoriete voetbalclub? “VVV Venlo, ook geelswert.” 
Wie is je grootste voetbalidool? “Ik ga er een citaat ingooien. Laatst hadden we het afscheid van ons teamgenootje Joan. Zij is van de eerstegeneratie voetbalvrouwen en heeft 45 jaar gevoetbald in Nijmegen en omstreken. De laatste twee jaren zat ze bij ons. Voor haar afscheid kwamen tientallen vrouwen met wie zij gevoetbald had, de kantine stond vol. Iemand gaf een kaartje met daarop: ‘De mannen hadden Johan, de vrouwen hebben Jackie, maar wij hadden Joan’.”

Afsluitend

Wat wil je je clubgenoten meegeven? “In algemene zin: kijk eens kritischer naar jezelf dan naar de club. Mensen zijn gewend dat dingen georganiseerd worden, maar als iedereen zijn verantwoordelijkheid voelt, werkt alles in het geheel veel beter. Bij FC Kunde was het heel normaal dat je barvrouw, ballenhaler, scheidsrechter en trainer in één was, want de club had alleen leden en geen andere vrijwilligers. Bij Brakkenstein is er nog een grijs gebied van wat wel en niet gefaciliteerd wordt. De club kan daar iets aan doen door scherper te stellen wat voor welke teams gedaan wordt en wat niet. Als lid is het goed om ook naar jezelf te kijken.”

Deze Brakkensteiners gingen Britt voor:

Aanmelden Nieuwsbrief