De Brakkensteiner… Ron Adolfs

De Brakkensteiner van november 2022 is Ron Adolfs, die al zo’n vijftig jaren bijna elke zaterdag en zondag aan de Heemraadstraat te vinden is. Waar houdt hij zich mee bezig, nu hij zijn pensioenleeftijd heeft bereikt?

Over Ron Adolfs

Naam: Ron Adolfs
Leeftijd: 70
Team/commissie/anders: Vriend van Brakkenstein. In het verleden ook zelf gevoetbald en leider geweest.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: 1969. Ik was toen 17 jaar oud.

In het dagelijks leven… “ben ik aan het klussen. Ik heb een eigen timmerbedrijf gehad, maar ben nu vier jaar met pensioen. Nog altijd ben ik bezig, in het huis en buiten het huis. Als ze me ergens nodig hebben, ben ik er.”  
Mijn gezin bestaat uit… “mijn vrouw Ada en ik hebben vier zonen.”
In mijn vrije tijd… “ben ik dus aan het klussen en ik ben veel bij voetbal.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Ik heb zelf gevoetbald, en later zijn mijn zonen naar Brakkenstein gegaan. Het is ‘ons cluppie’. Mijn jongste, Freek, speelt nu nog in het eerste. De andere zonen zijn inmiddels gestopt met voetballen.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Mijn zoon speelt dus in het eerste, en mijn kleinzoon in de D’tjes, of hoe dat tegenwoordig ook heet. Verder nog een achterneef. En de vriendin van Freek, Rachne, zit in de evenementencommissie.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “Het voetbal, dat staat centraal. Maar de feestavonden ging ik vroeger ook vaak naartoe.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “Ik kom nog steeds kijken. Op zaterdag bij mijn kleinzoon en op zondag bij het eerste. Vroeger gingen mijn vrouw en ik altijd naar al onze zonen kijken, dat waren echt veel wedstrijden op zaterdag en zondag. Uit en thuis, ja. Wel heel leuk, daar zijn we goed druk mee geweest.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “Ik kijk veel Netflix, naar films. Ik kan niet specifiek omschrijven naar wat voor films precies. Lezen doe ik niet echt, dan heb ik liever dat ze er een film over maken.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Dire straits, The Rolling Stones, The Doors. Ik luister graag naar rock- en popmuziek. Ik kan eigenlijk alles wel luisteren. Alleen die raptoestanden, daar heb ik een hekel aan.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “Brakkenstein, natuurlijk. En het Nijmeegse NEC.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “Messi, bijvoorbeeld. Van het Nederlands voetbal Johan Cruijff. En Van Basten vond ik ook goed.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “Daar overval je me mee. Ik ken veel mensen bij rksv Brakkenstein, die weten wel wat er speelt. Ik heb zo niet echt iets te melden.”

Deze Brakkensteiners gingen Ron voor:

Aanmelden Nieuwsbrief