De Brakkensteiner… Roger Otten

De eerste Brakkensteiner van 2023 is clubscheidsrechter Roger Otten. Benieuwd wat het favoriete boek van deze huismeester is? Lees snel verder!

Over Roger Otten

Naam: Roger Otten
Leeftijd: 62
Team/commissie/anders: Ik ben clubscheidsrechter, speel als het uitkomt in het 45+ team en voor de winterstop heb ik ook als grensrechter bij het eerste opgetreden. Verder verzorg ik samen met Roel Bardoel techniektrainingen voor jonge jeugdteams.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: Bijna 30 jaar.

In het dagelijks leven… “heb ik 30 jaar in dienst gezeten bij de Mariniers. Op mijn 51e + 3 maanden mocht ik stoppen van Hare Majesteit de Koningin. Ik heb eerst een jaar thuis wat dingen gedaan. Nu werk ik als huismeester bij een uitzendbureau voor arbeidsmigranten. Ik voer kleine reparaties uit aan de huizen waar we ze huisvesten, en zorg dat de auto’s die we aan ze uitlenen APK gekeurd worden, et cetera. Dat doe ik drie dagen in de week.”  
Mijn gezin bestaat verder uit… “ik ben al veertig jaar getrouwd met Cora, die tot voor kort bardiensten draaide in het clubhuis. We hebben twee zonen, van 37 en 39 jaar. Eén van hen is ook Marinier geworden, de ander is trainer bij NEC.”
In mijn vrije tijd… “houd ik van voetbal en alles wat ermee samenhangt. Leiden, spelen, trainingen. En van alles wat bij de club hoort. Daarnaast ben ik zo vaak mogelijk in de sportschool. Thuis vind ik het fijn om te rommelen in de schuur. Knutselen, repareren, dingetjes maken. Zo heb ik pas twee bibliotheekkastjes gemaakt voor in de tuin.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Ik ben lid geworden omdat mijn zonen er allebei voetbalden. Toen ik jeugdteams ging trainen, was het beter dat ik lid was. En zelf heb ik ook gevoetbald, onder andere in het tweede en af en toe in het eerste. Ik heb een hele reeks teams getraind, vanaf de D tot en met de A en samen met zoonlief trainde ik het eerste. Ook een damesteam dat over kwam van Kunde heb ik training gegeven. Op een gegeven moment ben je lid en dan blijf je dat ook wel. Het is een gezellige club.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Sinds vorig seizoen staat mijn zus elke zondag met haar man in de keuken. Mijn zonen spelen niet meer bij Brakkenstein. Mijn vrouw heeft dus ook lang in het clubhuis gestaan, en vroeger ook jeugdteams getraind.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “De vrijwilligers en de mensen die ongevraagd eens iets doen voor de club. Dat kunnen de meest simpele dingen zijn, zoals doeltjes aan de kant zetten.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “Bij het eerste – vaak als vlagger –, omdat ik veel van de spelers ken. Die heb ik ooit een keer getraind. Verder kijk ik heel af en toe met mooi weer eens op het programma of er iemand speelt die ik ken.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “’De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman, dat vond ik een goed boek. Dat gaat van de positieve kant van alles uit. Mensen zijn niet zo slecht als we denken, althans zo heeft de schrijver dat ervaren. Het boek geeft een goed gevoel, zeker in deze tijd. Van series vind ik Elementary leuk, met Sherlock Holmes. Verder kijk ik graag naar documentaires over landen en natuur.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Nee. Ik luister een beetje mee, vind het allemaal wel redelijk om aan te horen.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “Feyenoord. Van vroeger uit was dit de club van ‘geen woorden maar daden’ en ‘niet zeuren maar poetsen’. Dat spreekt mij wel aan.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “Willem van Hanegem. Hij had van die halfhoge schoenen, daar heb ik ook een paar jaar op gespeeld. Van Hanegem was één van de besten toen. Kromme beentjes, kromme trap, en hij speelde natuurlijk bij een goede club.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “De beste wensen voor het nieuwe jaar, en een goede gezondheid in 2023!”

Deze Brakkensteiners gingen Roger voor:

Aanmelden Nieuwsbrief