De Brakkensteiner… Frans Guelen

Frans Guelen schreef zich als 12-jarige jongen in bij Broer Pouwels. Toen een begrip, maar niet veel huidige leden van rksv Brakkenstein kunnen dat nu nog zeggen. Benieuwd wat de Wijchenaar nog bijna wekelijks naar de vereniging brengt? 

Over Frans Guelen

Naam: Frans Guelen
Leeftijd: 76 jaar
Team/commissie/anders: High Tech Team. Ik heb jaren achter de bar gestaan ook, en ben een jaar of vier à vijf lid geweest van de Clubhuiscommissie. Heel vroeger ben ik jeugdleider geweest. En zelf gevoetbald inderdaad, onder meer bij de selectie.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: Ik 12 jaar was. Ik ben nu dus 64 jaar lid. Toentertijd moest je 12 zijn, en ik weet nog goed dat ik direct op mijn verjaardag op 8 januari naar Wielie Pouwels ging. In die fietsenschuur van Broer Pouwels kon je je opgeven.

In het dagelijks leven… “ben ik met pensioen. Ik was verwarmingsmonteur, dat heb ik mijn leven lang gedaan. Namens het High Tech Team heb ik pas nog aan de verwarming in het clubhuis gewerkt.”  
Mijn gezin bestaat verder uit… “ik ben gelukkig getrouwd met een schat van een vrouw, Gonny. We hebben twee schatten van kinderen: Nancy en Roy. En we hebben vijf kleinkinderen.”
In mijn vrije tijd… “ben ik aan het klussen, vooral in het clubhuis en rond het huis hier is altijd wel wat te doen. Ik mag ook graag puzzelen, Sudoku’s maken. Ik ben nu bezig met een vijfling, daar kan ik gerust een paar uurtjes op zitten puzzelen.” 

rksv Brakkenstein

Waarom bent u lid van rksv Brakkenstein? “Ik wou graag voetballen, dan doe je dat automatisch bij rksv Brakkenstein omdat je in Brakkenstein woont. Je kent de jongens van je eigen leeftijd. Daarna ben ik altijd blijven hangen, ook toen ik naar Wijchen verhuisde.”
Heeft u familieleden rondlopen bij de vereniging? “Ik ga altijd samen met mijn broer naar de thuiswedstrijden van het eerste kijken, en dan naar het clubhuis om een biertje te drinken. Hij komt uit Oss, maar heeft ook zijn roots in Brakkenstein. We zijn ook allebei Vrienden van Brakkenstein.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeert u het meest? “Het High Tech Team is mijn lust en mijn leven. Fysiek kan ik niet meer alles wat ik wil, maar we klussen wat we kunnen. Wat ik vroeger hartstikke gezellig vond, waren de vriendenweekenden. Na de selectie, speelden we in het derde, vierde, vijfde, zevende, de veteranen. Een bepaalde kern ging mee naar al die elftallen. Met die kern zijn we verschillende keren een weekend weggeweest, samen met onze vrouwen en vriendinnen. We huurden een grote manege af en van daaruit gingen we sporten of zwemmen. En daarna natuurlijk een biertje drinken.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein staat u langs de lijn? “De thuiswedstrijden van het eerste. Vroeger keek ik ook wel meer wedstrijden, maar dat is nu wat lastiger.”  

Favorieten

Wat is uw favoriete boek/serie/film? “Ik ben niet zo’n lezer, maar Voetbal International lees ik nog wel helemaal uit. Actiefilms, die mag ik graag zien.” 
Wie is uw favoriete artiest? “Vroeger was ik helemaal gek van bijvoorbeeld The Cats en Elvis Presley. Die jaren ‘60/’70-muziek draai ik nog continu. Mijn kinderen en kleinkinderen vinden het wel wat oubollig.”
Wat is uw favoriete voetbalclub? “Feyenoord. Nou, eerst Brakkenstein, dan Feyenoord.” 
Wie is uw grootste voetbalidool? “Ik heb nooit echt een idool gehad. Van Hanegem vond ik vroeger heel goed, en Cruyff natuurlijk. Het staat buiten kijf dat hij de beste voetballer is die we ooit gehad hebben.”

Afsluitend

Wat wilt u uw clubgenoten meegeven? “Ik hoop dat het gezellig blijft bij de club en dat het de club goed gaat.”

Deze Brakkensteiners gingen Frans voor:

Aanmelden Nieuwsbrief