De Brakkensteiner… Myl Schuurman

Sporten, sporten, sporten. Dat is wat Myl Schuurman graag doet. De speler van Vrouwen 3 voetbalt al jaren met een vast groepje meiden bij rksv Brakkenstein. Momenteel geeft ze haar voetbalkennis ook als trainer door aan het nieuwe meidenteam. Wat doet Myl verder graag bij Brakkenstein? En van welke artiest heeft ze al twee concerten bijgewoond?

Over Myl Schuurman

Naam: Myl Schuurman
Leeftijd: 22 jaar
Team/commissie/anders: Speler Vrouwen 3 en trainer van MO12-5.
Lid van rksv Brakkenstein sinds: Ik een jaar of 11, 12 ben. Met sommige meiden speel ik nu al zo’n elf jaar voetbal.

In het dagelijks leven… “ben ik HR-medewerker bij Anac in Nijmegen en studeer ik deeltijd Bedrijfskunde aan de HAN in Arnhem. Eén dag per week school en daarnaast dus 32 uur werken.”  
Mijn gezin bestaat verder uit… “ik woon alleen in mijn eigen appartement.”
In mijn vrije tijd… “sport ik vier à vijf keer per week in de sportschool, heb ik zelf één keer per week trainen en wedstrijd en geef ik dus één keer per week trainen en ben ik bij de wedstrijd van MO12-5.” 

rksv Brakkenstein

Waarom ben je lid van rksv Brakkenstein? “Mijn vriendinnen van de basisschool voetbalden er al en via schoolvoetbal ben ik bij hen in het team gaan voetballen. Altijd heel leuk gebleven, we zijn echt een vriendenteam.”
Heb je familieleden rondlopen bij de vereniging? “Nee.” 
Welke activiteiten van/binnen de club waardeer je het meest? “Alles wat de feestcommissie organiseert vind ik heel erg leuk. Dat doen ze goed. Voor corona was er een keer een Novemberfestival, dat was een leuk feestje. Toevallig zijn we met wat meiden aan het overwegen om ons aan te sluiten bij de feestcommissie. Het zou misschien leuk zijn om ook de jeugd bij de feesten en evenementen te betrekken.” 
Bij welke wedstrijden van rksv Brakkenstein sta je langs de lijn? “Ik kijk wel heel vaak bij het eerste en daarnaast natuurlijk bij MO12-5. Op dit moment spelen ze alleen nog maar tegen jongensteam en winnen ze het fysiek niet, maar de sfeer in het team is goed. Volgend jaar spelen ze elf tegen elf en krijgen ze een competitie met meidenteams.”  

Favorieten

Wat is je favoriete boek/serie/film? “Boeken van Colleen Hoover lees ik graag. Dat is een soort romantische fictie, de boeken lezen heel makkelijk weg. Verder heb ik heel veel series gekeken, maar ik zou niet kunnen zeggen wat mijn favoriet is. Ik kijk graag naar thriller-achtige series.” 
Wie is je favoriete artiest? “Ed Sheeran. Ik ben nu twee keer naar een concert van hem geweest.”
Wat is je favoriete voetbalclub? “Heb ik niet echt. Ik kijk wel enthousiast naar het Nederlands elftal en als ik moet kiezen vind ik Ajax vaak wel leuk.” 
Wie is je grootste voetbalidool? “Heb ik ook niet zo zeer, maar dan Ronaldo.”

Afsluitend

Wat wil je je clubgenoten meegeven? “Blijf gezellig naar feestjes komen allemaal!”

Deze Brakkensteiners gingen Myl voor:

Aanmelden Nieuwsbrief